jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

29-09-2007 SVN'69 E1 - MSC E3 uitslag: 2 - 6

De wedstrijd van 9:00 was verzet naar 12:00, iets wat te vaak voorkomt op dit moment. Het weer werkte niet mee het regende en miezerde de hele dag. Met 11 spelers gingen we richting Nijeveen met de vorige ontmoeting nog in ons achterhoofd. Het zou geen makkelijke wedstrijd worden. Jacob was druk aan het brainstormen hoe het wisselbeleid moest worden. Er zouden zo vier toppers langs kant komen te staan en dat in de koude regen. Bij SVN werd overlegd dat we 8 tegen 8 gingen spelen. Dit scheelde een wissel en kon iedereen langer voetballen. De motivatie was na de twee laatste verloren duels enorm. Bijna drie kwartier voor de wedstrijd waren de toppers zich al aan het omkleden en wilden al de regen in.

We begonnen met de strategische opstelling van 2-3-2. Dit kon niet voorkomen dat we al na 4 minuten tegen een 1-0 achterstand aankeken. We begonnen lekker te draaien wisten de meeste duels te winnen en gingen echt voetballen en super verdedigen. Na een kwartier voetballen wist Mountasser de bal via de lat en de keeper over de doellijn te krijgen. En was het verdient 1-1. De toppers bleven voetballen en waren de trainingen niet vergeten. In de 23 min. wist Milan de stand op 1-2 te zetten. Het was tijd voor de pauze, maar de scheidsrechter liet langer doorspelen en na 29 min was het toch pauze.

Vlak na de pauze kregen we een hoekschop waarbij de bal door een verdediger uit het doel werd gehouden en we een strafschop kregen. Jacob riep Yannick hiervoor en deze schoot de bal onhoudbaar in en werd de stand 1-3. De kopjes van de gastheren gingen wat naar beneden. Bij MSC wisten de verdedigers Jasper, Rick en Yannick elke keer de bal van de tegenstander af te pakken, voordat deze gevaarlijk konden worden. En als de tegenstander er wel voorbij kwam dan waren de middenvelders Bjorn, Milan, Mountasser en Rens er om te helpen. Voorin stonden Jousef, Max en Tim ook goed te spelen, ze hielden het veld breed en waren constant bezig het de tegenstander moeilijk te maken. Na tien min. kamen we op stoom en wist eerst Jousef (1-4) en vervolgens Rens de 1-5 en de 1-6 op het bord te zetten. Het spelbeeld bleef zoals we het wilden, breed houden over spelen en lekker voetballen. Keeper Justin hield zijn doel met de mooiste acties schoon, maar kon in extra tijd een strafschop niet stoppen. Hierdoor werd de stand 2-6 . De scheidsrechter vloot af en werden er de bekende penalty’s genomen.Jongens allemaal grote klasse, jullie hebben allemaal hard gewerkt, waardoor we hebben gewonnen. Volgende week thuis tegen de koploper.

Groetjes,
Jacob