jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

30-01-2010 MSC D2 - Staphorst D1 uitslag: 1 - 2

Man van de wedstrijd: Sander Doelpunt Jordi

Wel verloren maar op grond van de tweede helft was een gelijkspel verdiend geweest. Gideon en Rogier bedankt voor het meespelen. Afwezig waren Dylan, Sam en Werner. Wiradj was geblesseerd.

MSC begon te slap aan de wedstrijd waardoor het rap 0-2 stond. Vanaf dat moment zagen we twee aantrekkelijke teams die er een mooie wedstrijd van maakten. MSC verzaakte niet, was fel in de duels en schakelde steeds goed. Staphorst had individueel ook goede spelers en combineerde ook goed. MSC bleef in de race voor doelpunten omdat juist de verdediging en het middenveld steeds goed stonden. Er werd goed gekeken en de passing was goed. Bovendien zag ik meer coaching naar elkaar toe.

In de tweede helft waren MSC en Staphorst aan elkaar gewaagd. Verdedigend presteerde MSC uitstekend. Voorin kwamen er steeds meer kansen. Uiteindelijk scoorde onze veelscorende spits Jordi toch de 1-2. Ook hierna kregen de jongens kansen om de 2-2 te scoren, maar dat lukte net niet meer. Kortom een compliment voor alle spelers voor het spel en de wedstrijdopvatting! Sander werd man van de wedstrijd maar ook de overige spelers krijgen een groot compliment!

Verslag 2: Boeiend duel MSC D2

De spelers van MSC D2 verheugden zich op het duel tegen het Staphorst D1 van trainer Vincent Kuik. De weersomstandigheden waren goed en het kunstgrasveld lag er keurig bij. Na een tweetal buitentrainingen en diverse zaaltoernooien hadden de Meppelers weer zin in een echte pot voetbal! Omdat Sam Kamphuis, Werner Pol en Dylan Wielhouwer afwezig waren deden we voor deze wedstrijd een beroep op Rogier Kattenberg en Gideon Hanemaayer. Wiradj Santram kon niet meedoen vanwege een blessure.

In de beginfase van de eerste helft moest MSC zich nog instellen op de tegenstander. Door snel te handelen maakte de tegenstander in no time al twee doelpunten. MSC herpakte zich en er werden verdedigend even wat aanpassingen gedaan. Jordi de Ruiter schoof terug naar de rechterkant van de verdediging om met zijn snelheid de linkerspits/linkermiddenvelder van Staphorst af te remmen. Op deze manier kwam Mitchell Wielhouwer ook weer beter in zijn spel en ontstond meer evenwicht en overleg in de verdediging. MSC kwam beter in haar spel en ook op het middenveld werd er goed gespeeld. Aanvallend zorgden Jaimy Schravemade, Milan van der Veen en Gideon Hanemaayer voor een aantal doelrijke kansen maar de verdediging van Staphorst zag er ook solide uit.

In de tweede helft zagen we twee strijdvaardige ploegen aan het werk met kansen over en weer. Wat opviel was dat MSC alert reageerde bij de omschakeling naar balbezit. Het middenveld switchte goed en even later met Jordi weer voorin kreeg MSC een aantal goed uitgespeelde kansen om een doelpunt te maken. Bij een mooi opgezette aanval vanuit het midden scoorde Jordi halverwege de tweede helft de 1 - 2. De rest van de tweede helft zagen we een goed voetballend MSC dat nog tot diverse kansen kwam. Maar dat kleine beetje geluk ontbrak ons om de gelijkmaker nog te maken. Na afloop konden we terugzien op een boeiend duel tussen een tweetal leuke ploegen.

Staphorst D1 nog succes in jullie eigen competitie en scheidsrechter Herrie Huberts nog bedankt voor het fluiten!

Komende zaterdag speelt MSC D2 thuis tegen Alcides D3 en we hopen dat de weersomstandigheden geen roet in het eten zullen gooien! Man de wedstrijd deze keer werd verdediger Sander Kattenberg.

Filmpje