jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

15-08-2009 MSC D2 - Olympia D1 Uitslag: 1 - 12

Man van de wedstrijd: Werner Pol
Doelpunt: Jeftha

MSC D2 speelde vanmorgen haar eerste wedstrijd tegen de jongens uit Hasselt. De opstelling werd goed doorgesproken en afspraken werden er gemaakt. Olympia D1 was een goed ingespeeld team met een paar snelle mensen voorin.

MSC D2 liet veel strijdlust zien en zorgde voor een aantal prima opgezette aanvallen, waaruit jammer genoeg niet gescoord werd. Het werd duidelijk dat de jongens van MSC nog niet op elkaar waren ingespeeld en dat er veel te weinig automatismen waren. Daar gaan we de komende drie weken flink aan werken. Dat het verschil tussen de mannen van Olympia en de stoertjes uit Meppel groot was, hadden we ook wel verwacht.

Toch heeft MSC D2 laten zien dat er een team stond met maar één gedachte: alles uit de kast en we gaan voor de winst. Dit houden we de komende weken vast en denk erom: plezier in het spelletje en kop omhoog! Om kwart over acht zaterdagmorgen waren alle stoertjes aanwezig in de kleedkamer. De kleding werd uitgedeeld, met de inloopshirts eroverheen. Iedereen was goed gemutst. Justin had nieuwe keeperhandschoenen gekregen, bij sommige jongens waren de kousen te krap. Er komen nog grotere maatjes binnen, dus voorlopig nog even houden zo. We hebben het over Mart z'n eerste concert gehad en over de mop van de week (Jaimy). Ik heb zelf maar een "mop" verteld over de twee pukkels. Vanmorgen de eerste wedstrijd dus.

De eerste helft was onze opstelling als volgt: Justin keeper - Yannick aanvoerder/laatste man - Max rechtsback - Mart linksback -Sander voorstopper - Dylan rechtshalf - Milan mid/mid - Werner linkshalf - Jaimy rechterspits - Sam centrumspits - Jeftha linkerspits. Elon en Mountasser stonden eerst wissel.

De tweede helft: Mountasser ging rechtshalf spelen, Elon centraal in de spits, Jaimy rechtsback en Jeftha linksback. Max en Mart gingen nu beide voorin spelen.

Conclusie: ik was tevreden over de eerste helft, de tweede helft verliep duidelijk minder. En dat was begrijpelijk. Er kwamen wat blessures, verschillende jongens moesten wennen aan een nieuwe positie en bovendien hadden we dus te maken met een prima tegenstander. In de tweede helft ging ik dus vooral kijken naar hoe jullie met deze druk om gingen. En dan moet ik jullie een compliment geven voor de strijdwijze en de power. We hebben een team met veel aanvallers en middenvelders maar het eerste waar we voor moeten zorgen is dat de verdediging goed staat en zelfvertrouwen krijgt.

Wat dat betreft was ik over de eerste helft best te spreken. Max had het wat moeilijker omdat hij zich niet altijd aan zijn positie hield maar dat kwam omdat Max een aanvallend ingestelde speler is. Mart vocht als een leeuw maar had wat problemen met de omschakeling. Yannick en Sander deden het niet gek! Zowel Max, Mart, Sander en Yannick zijn sterk in de duels en hebben een goed schot en daar moeten we dus echt gebruik van maken! Keeper Justin heeft mij verbaasd. Hij heeft lef en is niet bang in de duels. Heeft veel ballen gestopt. Justin zal iets sneller moeten reageren met uitkomen. De organisatie bij het krijgen van een corner moeten we nog even goed doornemen, eerste paal/tweede paal, lengte van de spelers etc.

Wedstrijdfoto's