jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

28-08-2010 Staphorst E4 - MSC E3 uitslag: 3 - 4

Ook MSC E3 bekert door.

Na twee overlooppartijen en een zeer spannende pot, heeft het nieuwe E3 de volgende ronde in het bekertoernooi bereikt. Tegen FC Meppel E5 en E6 werd het respectievelijk 14-2 en 9-1, met veel doelpunten en weinig spanning. De strijd tegen Staphorst E4 kende minder scores, maar de spanning maakte veel goed.

De (te) lichte indeling tegen E5 en E6 van de buurman had positieve en negatieve effecten. Sommige jongens werkten aan hun zelfvertrouwen en maakten als nooit tevoren doelpunten aan de lopende band. Dit gold vooral Damian en Levi, die beiden een hattrick maakten. Voor keeper Jarno waren het slaapverwekkende vertoningen. En ook de verdedigers hadden moeite om de concentratie vast te houden. Vooral de wedstrijd tegen FC Meppel E6 was er een om snel te vergeten. Tegen het eind ging iedereen voor eigen succes en was de teamspirit ver te zoeken.

Hoe anders verliep het tegen Staphorst E4. Deze tegenstander was zeker gelijkwaardig aan de Meppelers. Toch was het MSC dat binnen drie minuten na het beginsignaal op 0-1 kwam door een prachtige rush en dito schot van Damian. MSC speelde in die beginfase goed verzorgd voetbal en de poppetjes leken op de juiste plaats te staan. Toch kwam Staphorst verdiend op gelijke hoogte door een onhoudbaar afstandschot. (1-1) De geelzwarten namen het initiatief, maar gingen ongelukkig met een achterstand de pauze in. Een aanvaller speelde de bal vanaf de middenlijn terug op de eigen keeper, waar Levi klaarstond om de bal in ontvangst te nemen en de keeper kansloos te laten.(1-2)

Na de pauze opnieuw twee ploegen die elkaar goed evenwicht hielden. Staphorst speelde offensiever, maar ging slordig om met de vele kansen. MSC counterde en gokte op de schotkracht van Vincent, Ryan en Damian. En met succes, laatstgenoemde schoot de bal als een streep in het net: 3-1. Staphorst zette vervolgens nog meer druk en de onvermijdelijke aansluitingstreffer viel. (2-3) Toen de Meppeler aanhang serieus rekening begon te houden met de gelijkmaker, kapte Rutger zijn tegenstander uit en krulde hij de bal vanaf links prachtig in de hoek. Opnieuw was de marge twee doelpunten en zakte de bloeddruk weer tot normale waarden. (2-4)

De Staphorsters stroopten de mouwen nog een keer op. De druk op Jarno werd te groot en de tegenstander scoorde opnieuw. Nu was het pompen of verzuipen. Vooral Nick, Gerson en Jarno hielden in de slotminuten het hoofd koel en het doel schoon. Eindstand 3-4 in het voordeel van MSC. E3 bekert door!

groet,
Werner