jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

21-08-2010 FC Meppel E5 - MSC E6 uitslag: 2 - 14

Vandaag was de eerste wedstrijd van het seizoen. Met negen toppers voor het eerst bij elkaar in het veld, met één training achter de rug, was het voor iedereen een verrassing over hoe het zou lopen.

We begonnen goed aan de wedstrijd en creëerden een aantal mooie kansen, maar deze gingen er net niet in. Onze keeper liet zien, dat hij kon keepen en hield het doel schoon. In de tiende minuut werd de score geopend door Gerson. We konden hier vijf minuten van genieten, want de gastheren wisten de verdediging te passeren en maakten de 1-1. Maar toen kwamen de MSC talenten uit de verf met leuk spel was het 2x damian, 1x Gerson en 1x Rutger, die de pauze stand van 1-5 op het bord zetten.

Tijd voor de ranja en het eerste coach gesprek van de trainer. Hier werd aangestipt dat we beter moeten verdedigen want de keeper stond enkele keren tegen 5 tegenstanders aan te kijken, gelukkig zonder gevolgen. Het andere voorbeeld van Jacob was dat we het spel breder moeten houden en niet als een F-team op een kluitje moeten spelen. Iedereen knikte en hadden geen vragen. Snel verder met de tweede helft.

De start was goed en we werden geholpen door een eigen doelpunt van FC Meppel waardoor we 1-6 kwamen. We gingen bij vlagen goed voetballen. Dit kwam doordat de verdediging goed stond Nick en Ryan liepen goed en stonden heel vaak op de goede plaats. Daarachter stond keeper Jarno, die de spitsen van FC Meppel een hele slechte dag hebben bezorgd. De spits Rutger was een echte plaag voor de verdedigende gastheren. De middenvelders Damian, Gerson, Levi, Marc en Vincent waren heer en meester in het midden en speelden al prima samen. Dit resulteerde in een score verloop van 1 keer tegen en goals van 1x Damian, 1x Gerson, 3x Levi, 2x Marc en 1x Ryan. Met goed samenspel en hard werken werd er met 2-14 gewonnen.

Al met al een hele leuke wedstrijd, waarin iedereen hard heeft gewerkt en lekker heeft gevoetbald. Gelukkig zagen we enkele kleine puntjes, die we op de training nog kunnen oefenen. Jongens goed gespeeld. Woensdag thuis tegen FC Meppel E6, Hopelijk worden de roepnamen van "heee" en "JIJ ja JIJ" langzamerhand de voornamen.

Groet,
Jacob