jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

31-08-2019 Alcides JO15-2 - FC Meppel JO15-2 uitslag: 0 - 8

Op deze warme zaterdag mocht de JO15-2 aantreden tegen Alcides 15-2; het betrof geen competitiewedstrijd maar een wedstrijd voor de beker; de bekerwedstrijden worden altijd aan het begin van het voetbalseizoen gespeeld. Voor de JO15-2 van FC Meppel was het de tweede wedstrijd. Vorige week (op 24-08) werd er een oefenwedstrijd gespeeld tegen ZVVS JO15-2; daar werd toen een 1-0 nederlaag geleden, maar het vertoonde gaf zeker voldoende positieve aanknopingspunten, wat betekent dat er best wel wat verwacht mag worden van het team van FC Meppel JO15-2.

Aan het begin van de eerste helft trok het team van FC gelijk het initiatief naar zich toe; het gevolg was spelen op de helft van de tegenstander; er waren ook gelijk wat kansjes voor FC, maar de scherpte voor de goal van de tegenstander ontbrak. Er was goed spel van FC Meppel, maar in de eindfase lukte het dan niet om een goede aanval af te maken met een doeltreffende schuiver of iets dergelijks; “jezelf belonen” heet dat in het hedendaagse voetbal. Het geduld van de meegereisde ouders werd dan ook wel wat op de proef gesteld. Na 20 minuten voetbal was er dan toch de openingstreffer. De 0-1 kwam van de schoen van Boaz op aangeven van Nathan. Mooi! De ban was gebroken; het duurde niet lang tot de 0-2 op het scorebord gezet kon worden; na een overtreding in de zestien kwam de bal op de stip. Boaz ontfermde zich over deze buitenkans met een simpele schuiver in de hoek; onhoudbaar voor de keep. Niet veel later zat de tijd van de eerste helft er op; na het fluitje van de goed leidende scheids konden de spelers de kleedkamer opzoeken; 0-2 bij rust; een magere afspiegeling van de krachtsverhouding; dat was min of meer de conclusie van een aantal ouders tijdens de pauze in de kantine van Alcides waar het verkrijgen van koffie overigens ook het nodige geduld vroeg. Maar dat geheel terzijde.

In de tweede helft was er min of meer hetzelfde spelbeeld zichtbaar: spelen op de helft van de tegenstander. Dan is het wel goed om te waken voor een counter, maar Alcides JO15-2 bleek daar simpelweg niet toe in staat. Af en toe kwam men wel op de helft van FC, maar echt gevaarlijk werd Alcides nooit. Het geeft aan dat er sprake was van een behoorlijk niveauverschil tussen beide teams. Dat bleek ook in de tweede helft. FC Meppel bleek wel meer doeltreffend dan in de eerste helft. Al vlot viel de 0-3 te noteren; Sil wist een mooie aanval tot doelpunt te promoveren. De aangever was Boaz. De 0-4 ontstond via een penalty door Boaz, wel via de keeper maar toch doeltreffend. Vervolgens vielen de doelpunten als rijpe appeltjes in de herfst. De 0-5 kwam op naam van Matthijs en de 0-6 kwam op naam van Sil die met een boogbal de keeper deed grabbelen; na afgeven van Sammy kon Nathan voor de 0-7 zorgen en het laatste doelpunt van deze wedstrijd kwam op naam van David; 0-8 was de eindstand. Goed gedaan FC Meppel!

Fijn om uit te kijken naar volgende week; dan staat de tweede bekerwedstrijd op het programma, tegen MSC JO15-2; de schrijver van dit stukje is vol vertrouwen; hopen dat plezier en prestatie weer samengaan!

Groet,
Jan

Wedstrijdfoto's