jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

01-09-2018 Alcides JO17-2 - FC Meppel JO17-2 uitslag: 1 - 2

Na twee trainingen al de eerste wedstrijd op het programma, uit naar de buren. Met een grote selectie liepen we naar Alcides.

Met 18 man, die allemaal wilden spelen, was het voor de begeleiding een heel karwei om de opstelling en de wissels in te delen. Uit al het denkwerk, kwam een sterk elftal, die tijdens de wedstrijd op alle plekken goed bezet bleef. Het was met zoveel nieuwe spelers zoeken naar de juiste speelstijl.

De scheidsrechter floot voor de aftrap en we zagen al snel, dat de speelstijl gevonden was. We gaven de gastheren zeker de eerste 15 min. geen enkele kans om in de wedstrijd te komen. Op het bord stond nog wel een 0-0, het kon nog alle kanten op. De verdediging stond als een huis en gaven de indruk, dat er geen enkele eer te behalen was voor de spitsen van Alcides. Op het middenveld waren we ook de baas maar voorin waren we net niet scherp genoeg. De tegenstander kwam langzaam in de wedstrijd maar wist nog steeds geen kansen te creeren. Wat op viel was de goede en solide opbouw van achteruit. Dit was na een enkele training een onverwacht pluspunt. Het hele team kon elkaar regelmatig goed vinden en het plezier straalde ervan af.

In de pauze werd er door de trainer Jacob en leider Hans aangeven dat we op deze voet door moesten gaan en sneller moesten afronden. Met de 0-0 op het bord was één doelpunt al genoeg voor de winst.

Na de thee gingen we weer het veld op en begonnen weer sterk en gingen op de zelfde voet door. De gastheren begonnen wel wat meer aan te dringen en we kregen iets minder grip op het midden veld. Dit werd door wat omzettingen wel beter. De gastheren probeerden druk te zetten en hun verdediging oogde sterk. Het middelveld kwam weer in onze handen en de voorhoede creerde meer kansjes. Met het score verloop van 0-1 door Mees, de onverwachte 1-1 en de 1-2 door David een prima eindstand.

Het resultaat vandaag was super. Een goede start met 3 punten, een groep jongens, die elkaar nu al kunnen vinden. Uiteraard wil ik de meegereisde ouders bedanken voor het support en hopelijk tot de volgende keer.

Groet,
Jacob

Wedstrijdfoto's