jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

10-03-2018 FC Meppel JO13-3 - MSC JO13-4 uitslag: 6 - 1

Voor de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie stond er thuiswedstrijd op het programma, en wel tegen MSC JO13-4; de competitie had eigenlijk al eerder moeten aanvangen, maar een flinke vorstperiode maakte voetbal in februari onmogelijk. Geen probleem!

Voorafgaande aan de wedstrijd stond een fotomoment op het programma; volgens de website zou het gaan om “de laatste kans”; onzin natuurlijk; dit team zal zeker nog langer meegaan, in elk geval zeker tot de zomer van 2018. Maar goed: fijn dat het team met spelers en begeleiding op de foto staat. En fijn dat FC Meppel beschikt over een huisfotograaf! Helaas waren Thobias (blessure) en David (griep) niet aanwezig.

Vooraf was al bedacht dat de wedstrijd tegen het vierde MSC-team geen probleem zou mogen opleveren; in de winsterstop was al geoefend tegen het derde team, en hoewel er werd verloren, waren beide teams toch min of meer gelijkwaardig. In het begin van de wedstrijd liet FC Meppel gelijk blijken over meer kwaliteit te beschikken. Maar kwaliteit is natuurlijk niet genoeg: inzet is minstens zo belangrijk. FC Meppel nam het initiatief en het duurde dan ook niet lang of er viel een doelpunt te noteren; Milan wist zich vrij te maken en kon aan de rechterkant doorkomen en simpel afwerken in de korte hoek: 1-0. De voorspong was zeker verdiend, en het was al snel duidelijk dat er meer doelpunten zouden vallen. Met Nour in de punt van de aanval is het team zeker ook in de omschakeling gevaarlijk; bij de 2-0 kon Nour gebruikmaken van zijn snelheid; hij wist een bal in de diepte op te pakken, om deze na een korte sprint vervolgens simpel in de rechterhoek te schieten. Nour liet blijken een echte aanwinst te zijn, getuige ook zijn tweede doelpunt. Aan de rechterkant van het strafschopgebied wist hij de bal te onderscheppen om deze vervolgens in de linkerhoek te schieten: 3-0. Deze stand betekende de ruststand. En goedgemutst kon de kleedkamer worden opgezocht, om daar te concluderen dat “de thee” in de tegenwoordige tijd plaatsgemaakt heeft voor ranja.

De tweede helft bood hetzelfde spelbeeld als de eerste, met FC Meppel op de helft van de tegen-stander; maar FC was aan het begin van de tweede helft minder nadrukkelijk op zoek naar een treffer. Sterker nog: MSC kreeg zowaar ook een kans, waar dan ook gelijk uit geprofiteerd kon worden: 3-1. Gekker kon FC het ook niet laten worden: al snel volgde 4-1, 5-1 en 6-1, met doelpunten van Maarten (2x) en Milan (1x); de eindstand had eigenlijk 7-1 moeten zijn, ware het niet dat er een doelpunt niet als zodanig werd beoordeeld. Nou ja zeg, daar kun je je dan wel druk over maken, maar dat heeft geen zin. Met een begin van 6-1 mag je best tevreden zijn. Belangrijker nog: het voetbal van deze 10 maart kent positieve aanknopingspunten! Op naar volgende week!

Groet,
Jan

Wedstrijdfoto's