jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

14-10-2017 ST Steenwijkerwold J013-3 - FC Meppel JO13-3 uitslag: 0 - 10

Voor de vierde wedstrijd van deze competitie stond er uitwedstrijd op het programma, en wel tegen sv Steenwijkerwold JO13-3; door de blessure van onze vaste keeper Lukas moest er een veldspeler uit nood de keerpershandschoenen aantrekken; Leon had zich aangeboden, in de wetenschap dat hij niet veel te doen zou hebben. En met de tegenstander op de tiende plaats wisten we vooraf dat het spel zich vooral op de helft van de tegenpartij zou plaatsvinden.

Het vooraf bedachte spelbeeld bleek inderdaad te kloppen, met FC Meppel op de helft van de tegenstander; maar we hadden niet afgesproken om zo slap te beginnen…we lieten ons vooral fysiek afbluffen en vergaten dan ook voetballend de zijkanten van het veld te gebruiken; het gevolg was dat er weinig viel te beleven, en dat er weinig kansen ontstonden; het duurde wel tot de 20e minuut voordat er eindelijk gejuicht kon worden; Niek stond goed opgesteld waarbij hij een afvallende bal simpel kon aannemen om deze vervolgens in de linkerhoek van het doel te schieten, dat wil zeggen: buiten het bereik van de keeper van sv Steenwijkerwold: 0-1. Hè Hè….. Je zou verwachten dat, met het welbekende schaap over de dam, de doelpunten vervolgens als rijpe appelen uit de lucht zouden vallen, maar dat was niet het geval; FC Meppel bleef stroperig voetballen en wist zeker niet te imponeren. Maar: er waren toch ook wel enkele excuses te bedenken: het veld was in een zeer slechte staat, waar heel veel scherp zand over was uitgestrooid. Beslist geen biljartlaken dus. En daarnaast bleek de scheidrechter niet te willen fluiten voor ruw spel van de tegenstander; duwen bleek toegestaan. Toch kwam er voor de pauze nog een tweede treffer; Maarten kwam aan de rechterkant goed door, en kon met een schuiver uit de moeilijke hoek de keeper verschalken: 0-2!

Met deze ruststand kon FC Meppel de kleedkamer opzoeken, maar dat gebeurde niet; de limonade was immers in de dugout neergezet; daarop besloot de leiding aan de zijkant van het veld te blijven, om de spelers op enkele belangrijke zaken te wijzen; verder was er begrijpelijkerwijs een vraag van Leon. Hij vroeg zich af of er een andere speler zou willen keepen; Leon had in de eerste helft namelijk niets te doen gehad, en gaf aan toch ook wel aan het spelletje te willen deelnemen; eigenlijk heel logisch; gelukkig voor Leon was er belangstelling, en wel bij Maarten; er werd besloten om de keeperswissel na vijf minuten in de tweede helft plaats te laten vinden. En toen het zover was, stond het al 0-4! Door doelpunten van Bram en Sammy werd vroeg in de tweede helft de wedstrijd definitief beslist. Ook niet onbelangrijk: er werd eindelijk fatsoenlijk voetbal gespeeld, met gebruik van de zijkanten. Het was dan ook te verwachten dat de score een beter aanzien zou krijgen. Het werd uiteindelijk 0-10, een passende score bij de ranglijst in de competitie; met doel-punten van achtereenvolgens: Sammy (0-5), Milan (0-6), Bram (0-7), Sammy (0-8), Niek (0-9) en Sammy (0-10). Met een mooi rond getal op het denkbeeldige scorebord werd er afgefloten. Weinig reden tot nababbelen in elk geval; met de opmerking dat de tweede helft beduidend beter was dan de eerste was de spijker wel op de kop geslagen.

En natuurlijk is het dan wel heel prettig bij thuiskomst via de voetbalApp te vernemen dat de sportvrienden uit Uffelte (JO13-1) tegen een eerste verliesbeurt zijn aangelopen; heel fijn om nu een blik op de stand te kunnen werpen met FC Meppel JO13-3 fier aan kop! Zo hoort het ook!

Groet,
Jan