jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

30-09-2017 Dwingeloo JO13-2 - FC Meppel JO13-3 uitslag: 4 - 9

Voor de tweede wedstrijd van deze competitie stond er uitwedstrijd tegen vv Dwingeloo JO13-2 op het programma; de tegenstander had (net als FC Meppel JO13-3) de eerste wedstrijd in winst omgezet. 

Dit gegeven was eigenlijk helemaal niet belangrijk; in het begin van de competitie zijn de krachtsverhoudingen nog niet duidelijk. En het heeft ook niet zoveel zin om naar de prestaties van de tegenstander te kijken; we moeten het gewoon zelf doen!

Vooraf hadden we met elkaar afgesproken flink en fanatiek te beginnen, en dat lukte best aardig; zo was FC Meppel JO13-3 in het begin van de wedstrijd al gelijk de bovenliggende partij, met een aantal kansen op de openingstreffer; die kwam dan ook snel via de rechterkant met een voorzet van Daan en de afronding door David met zijn rechtervoet “uit de lucht” hard in de rechterhoek: 0-1. Het tweede doelpunt kwam al snel; Milan speelde zichzelf knap vrij en kon simpel een hoek uit-kiezen, met de 0-2 tot gevolg. Aan de kant ontstond gelijk het idee van een “walk over”, maar de realiteit was anders; de tegenstander bleek over enkele goede spelers te beschikken, en met een goede aanval speelde vv Dwingeloo JO13-3 zich terug in de wedstrijd: 1-2. Het spel golfde vervolgens op en neer, en er viel ook een aantal doelpunten te noteren, met als resultaat een ruststand van maar liefst 3-6! Daarbij waren doelpunten van David (1x), Bram (1x) en Milan (4x).

In de rust konden we in de kleedkamer even bijtanken, en nog eventjes de puntjes op de welbekende “i” zetten; Sammy mocht in de tweede helft in de spits gaan beginnen, met de opmerking vooral van zijn snelheid gebruik te maken; een opdracht voor de middenvelders om Sammy vooral “in de diepte” aan te spelen; deze tactiek betaalde zich in de tweede helft gelijk uit, getuige de 3-7 en 3-8 beide door Sammy! De 3-9 en 4-9 waren eigenlijk niet belangrijk meer, de wedstrijd was immers al gespeeld, maar met een beetje geluk in de afwerking had zomaar een tiende treffer gemaakt kunnen (en moeten) worden. Maar ja, er moet natuurlijk altijd wel wat voor verbetering overblijven, niet waar? Uiteindelijk een welverdiende overwinning behaald en de punten in de stromende regen mee terug naar Meppel. En wat is het dan mooi om na het instappen (en voor de terugreis) gelijk al de nieuwe stand in de competitie te kunnen bekijken….volgende week weer thuis!

Groet,
Jan