jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

20-05-2017 SJO SVBS/Oranje Zwart JO11-2 - FC Meppel JO11-4 uitslag: 2 - 21

Op zaterdag 20 mei jl. stond de uitwedstrijd tegen SJO SVBS/Oranje Zwart op het programma. Een hele bijzondere wedstrijd voor de spelers van E4, want bij winst zou het kampioenschap binnen zijn; met een puntenaantal van 21 (uit acht wedstrijden) en een doelsaldo van +57 ten opzichte van SV Ens, kon het eigenlijk ook niet misgaan. SV Ens-E3 zou net als FC Meppel-E4 op 24 punten kunnen komen, maar in doelsaldo FC Meppel-E4 nooit kunnen achterhalen natuurlijk.

Ook deze keer was er hulp vanuit E5 aanwezig in de vorm van Bonne Schrijver; hij had nog niet meegedaan, en wilde zijn beurt zeker niet voorbij laten gaan; ook was er hulp vanuit E1, in de vorm van Yordi Veenstra. Fijn om met acht spelers te zijn; het is altijd ideaal om met één wissel aan een wedstrijd te kunnen beginnen.

Tja, we wisten dat we niet heel veel tegenstand mochten verwachten; de thuiswedstrijd werd immers ook redelijk eenvoudig gewonnen (met 11-1), maar toch was er wel enige spanning voelbaar, maar dat was eigenlijk helemaal niet nodig; de eerste minuten werd nog enigszins afwachtend en aftastend gespeeld, maar na 4/5 minuten werd het toch 0-1 door David, vrij snel gevolgd door de   0-2 en 0-3 beide gemaakt door Bonne, die duidelijk in zijn sas was met zijn rol als spits; na een eigen doelpunt was het Yordi die van zich liet spreken: de 0-5 en 0-6 waren van zijn voet afkomstig; de 0-7 was van David en deze stand stond ook bij de rust op het denkbeeldige scorebord.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld als de eerste helft. Er was van enige weerstand eigenlijk geen sprake; de kunst is dan wel om het veld breed te houden en ook belangrijk natuurlijk is het dan om elkaar niet in de weg te lopen; dat ging eigenlijk best goed, met een eindstand van maar liefst 2-21 tot gevolg. Met deze score werd het aantal doelpunten-voor tot boven de honderd gebracht!

Uiteindelijk viel het volgende lijstje op te maken: David 5 treffers, Bonne 3 treffers, Yordi 4 treffers, Maarten 4 treffers, Niek 3 treffers, en Colin: 1 treffer. Met het eigen doelpunt maakt dat 21 treffers. Daarbij opgemerkt dat het natuurlijk niet gaat om zelf te scoren; een assist heeft eigenlijk (minstens) dezelfde waarde als een doelpunt. Met deze uitslag en de festiviteiten in het vooruitzicht was het natuurlijk heel prettig om aan de afsluitende penalty’s te beginnen; ook leuk om van de leiders van de tegenpartij te vernemen dat we de terechte kampioen zijn!! En dat zijn we!!

Groet,
Jan

Foto's