jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

10-09-2016 FC Meppel JO11-4G - Alcides JO11-4 uitslag: 5 - 2

Voor de derde (en laatste bekerwedstrijd in deze poule) mocht FC Meppel JO11-4 het opnemen tegen Alcides JO11-4. De tegenstander had beide wedstrijden in winst omgezet, en had maar liefst met 16 - 1 van Staphorst JO11-4 gewonnen. We wisten dus al dat het geen gemakkelijk “potje” zou worden.

Vooraf hadden we met elkaar afgesproken flink en fanatiek te beginnen, en dat lukte best aardig. Zo was FC Meppel JO11-4 in het begin van de wedstrijd al gelijk de bovenliggende partij, met een aantal kansen op de openingstreffer. Die viel echter onverwacht aan de andere kant, uit een enkele counter. 1 – 0! Gelukkig lieten de spelers van FC Meppel zich niet van de wijs brengen. Er werd gewoon doorgevoetbald. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Deze werd gemaakt door Niek. Hij kwam vanaf eigen helft met de bal aan de voet. Bij het doel van de tegenstander aangekomen kon hij vervolgens met een schuiver de keeper kansloos laten: 1 – 1. Niet veel later kwam FC Meppel verdiend op voorsprong. Deze treffer werd gemaakt door David, die met zijn snelheid zichzelf kon vrijspelen en met rechts verwoestend kon uithalen: 2 - 1. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde, met FC Meppel als de betere partij. Er werd echter verzuimd om het verschil in doelpunten uit te drukken. Zo bleef de wedstrijd spannend. Na een kwartiertje kwam dan eindelijk de verdiende 3 – 1, geproduceerd door Niek. Even later maakte David de 4 – 1. Dit doelpunt was als het ware de definitieve beslissing. Er kwamen echter nog wel twee treffers met als gevolg een eindstand van 5 – 2! De vijfde treffer voor FC Meppel werd door Maarten gemaakt.

De winst betekent drie punten, maar nog belangrijker: poulewinst! Met 3 wedstrijden gespeeld, en 7 punten, en 16 doelpunten voor en 5 tegen een mooi resultaat! Het bekertoernooi krijgt voor FC Meppel JO11-4 dus een mooi vervolg.

Groet,
Jan