jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

08-09-2016 Staphorst JO11-4G - FC Meppel JO11-4 uitslag: 1 - 9

Op donderdag 8 september jl. mochten we uit spelen tegen Staphorst JO11-4G, een inhaal-wedstrijd, want deze stond eerst voor zaterdag 27 augustus jl. op het programma. Toen moesten we echter afzeggen, omdat we geen team op de been konden krijgen. Deze keer dus wel. Met negen spelers gingen we naar Staphorst.

Eigenlijk was het wel wat warm om te voetballen, maar eenmaal op het veld, en met een bal aan de voet, hadden vrijwel alle spelers wel zin in “een potje”; dat was in het begin van de wedstrijd ook wel te merken; FC Meppel JO11-4 begon gewoon goed aan de wedstrijd; binnen vijf minuten stond het al 0-2! Beide goals werden gemaakt door Niek. De eerste treffer was een schot van afstand die met een stuit over de keeper van de tegenstander heen ging. Bij de tweede treffer was Niek met een rush vanaf eigen helft bij de goal van de tegenstander aangekomen, waarna hij simpel kon binnen-schieten: heel fraai! Daar bleef het niet bij. FC Meppel JO11-4 bleef duidelijk beter dan de tegenstander, getuige de 0-3 en de 0-4 beide gemaakt door Dylano die zo zijn debuut van een fraaie glans kon voorzien. Hij stond enkele keren op de goede plek om een mooie aanval simpel te kunnen afronden; de 0-4 was een goal uit-het-boekje na een aanval met David die vanaf rechts met een mooie voorzet liet blijken wel degelijk oog/oor te hebben voor medespelers. Voor rust werd door Staphorst JO11-4G nog een tegentreffer gemaakt: 1-4. De organisatie was achterin even weg. Dat vervolgens de scheidrechter besloot om het thuisspelende team te helpen door een strafschop cadeau te doen, mocht de pret niet drukken; deze werd simpel door de goedkeepende Axel opgevangen. Bij de rust stond het dus 1-4.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. FC Meppel JO11-4 bleef de bovenliggende partij; het duurde dan ook niet lang of het stond al 1-5 en vervolgens 1-6. De spanning (voor zover daar al sprake van was) was duidelijk weg. Er kon dan ook voortdurend gewisseld worden. Helaas werd de 10 niet bereikt. De teller (waar was die toch) bleef steken op 1-9! Het was vanaf de kant, mede door de warmte, haast niet bij te houden wie welke treffer had gemaakt.

Uiteindelijk waren bij navraag Niek (twee keer), Dylano (drie keer), Maarten (drie keer) en David (twee keer) de doelpunten-makers; dat maakt samen dan tien treffers!

Groet,
Jan