jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

03-09-2016 FC Meppel JO11-4G - SC Rouveen JO11-4G uitslag: 2 - 2

Op 3 september stond de eerste wedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen op het programma; zoals gebruikelijk wordt er eerst een bekerprogramma afgewerkt; voor JO11-4 zijn er drie beker-wedstrijden; na deze bekerwedstrijden zal de competitie beginnen. Voor deze eerste beker-wedstrijd kwam Rouveen JO11-3 op bezoek. We mochten spelen op veld 5B. Omdat Rouveen ook in het groen-wit gekleed gaat, werd vooraf gekozen voor het reservetenue, in de vorm van rode shirts, met kraag en lange mouwen.

In het begin van de wedstrijd viel er niet veel te beleven: de beide teams maakten veel fouten en er waren vele slordige momenten te noteren. Het spelbeeld was ook wel als “kluitjesvoetbal” te benoemen, met toeval als belangrijke factor. Na dit weifelende begin kwam er toch wat meer lijn in het spel van FC Meppel, met enkele kansjes tot gevolg; deze kansjes werden helaas niet benut. Rouveen stelde daar niet echt veel tegenover, maar kon wel enkele keren op de counter voor gevaar zorgen. Uit één van deze momenten kwam de 0-1 te voorschijn. Deze stand stond ook bij de rust “op het bord”.

In de rust werd vastgesteld dat het eigenlijk wel heel warm was; we waren dan ook blij met de aanwezigheid van negen spelers, en de mogelijkheid om vaak te wisselen. Enkele belangrijke aandachtspunten werden in de rust nog eens herhaald: kijk naar je medespelers, probeer aanspeelbaar te zijn, en vraag om de bal. Met andere woorden: samen-spelen; voetbal is tenslotte een teamsport.

In de tweede helft werd er nog meer op de helft van de tegenstander gespeeld; er werd meer druk uitgeoefend, met ook enkele kansen op de gelijkmaker tot gevolg; deze gelijkmaker kwam er echter niet. In een spaarzame counter werd zelfs de 0-2 gemaakt, en dat was wel een domper voor de spelers van FC Meppel JO11-4. Toch liet FC Meppel JO11-4 de moed niet varen, want er werd gewoon doorgespeeld. Met nog vijf minuten te gaan was er dan toch eindelijk een treffer; Willem besloot het (met zijn nieuwe schoenen) eens van afstand te proberen, en jawel: de bal verdween in de bovenhoek. Waar de keeper op alle lage ballen steeds een antwoord had, moest hij deze hoge bal laten gaan. Na deze treffer was FC Meppel (nog meer dan eerst) duidelijk de bovenliggende partij. Opnieuw was het Willem die FC Meppel kon laten juichen; deze tweede was nog mooier dan zijn eerste treffer; de bal verdween van afstand met een boog in de bovenhoek: 2-2! Met nog enkele minuten te gaan, had ook zomaar de 3-2 kunnen vallen, maar het bleef 2-2! Goed gestreden! Maar het voetbal kan nog veel beter. Gelukkig maar.

Groet,
Jan

Wedstrijdfoto's