jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

05-12-2015 FC Meppel E6G - Steenwijkerwold E4 uitslag: 6 - 3

De laatste wedstrijd van dit kalenderjaar stond op het programma; E6G mocht het opnemen tegen Steenwijkerwold E4. Van de voren wisten we dat de uitslag de stand in de competitie niet kon doen veranderen. FC Meppel staat op de 2e plaats in de competitie, en zal daar ook blijven staan. Maar natuurlijk waren er nog genoeg redenen om er een mooie wedstrijd van te maken. We mochten opnieuw gebruik maken van veld 4, te midden van de atletiekbaan van AV De Sprinter.

In het begin van de wedstrijd viel er niet veel te beleven: de beide teams maakten veel fouten en er waren vele slordige momenten te noteren. Er leek ook nauwelijks sprake van een verschil in kwaliteit, terwijl dat op basis van de ranglijst wel verwacht zou mogen worden. Na ongeveer een kwartier veranderde het spelbeeld enigszins. FC Meppel E6G begon meer de aanval te zoeken, en na een klutsbal kon eindelijk de score worden geopend: 1-0 door Niek. Niet lang daarna viel ook de 2-0 te noteren, door Milan. Wat vervolgens logisch zou zijn geweest, gebeurde niet. Geen uitbreiding van de voorsprong, maar een tegentreffer: 2-1. Deze stand betekende gelijk de ruststand.

Na rust stelde E6G dan toch eindelijk orde op zaken; de tegenstander (zonder wisselmogelijkheden) raakte vermoeid, en E6G begon dan toch eindelijk met overleg te spelen. Met als resultaat de uitbreiding van de voorsprong naar 3-1, 4-1, 5-1 en 6-1, met doelpunten van Milan, Willem, Sanne, en opnieuw Milan. E6G leek het daarbij te willen laten. Er bleek geen bereidheid meer om terug te verdedigen. Daarvan kon de tegenstander toch profiteren, getuige de 6-2 en 6-3. Deze stand bleef tot het einde staan en bleek vervolgens dus ook de eindstand.

Wel gewonnen dus, maar het voetbal van E6G was behoorlijk slordig geweest. Toch hoera voor de overwinning, en het vooruitzicht om gezamenlijk te lunchen in de kantine met een patatje en een snack! Goed voor de teamgeest en goed voor de kennis van het clublied natuurlijk!

Groet,
Jan

Foto's