jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

21-11-2015 MSC E7 - FC Meppel E6G uitslag: 4 - 7

Op 21 november mocht E6G het opnemen tegen MSC E7; deze wedstrijd had eerst op 14-11 gespeeld zullen worden, maar door de intocht van de Sint werd deze wedstrijd een week uitgesteld. Met MSC E7 als tegenstander, een wedstrijd tegen de koploper dus; de eerste wedstrijd tegen deze tegenstander werd nipt verloren (2-3).

In het begin van deze wedstrijd nam FC Meppel gelijk het initiatief; al na vier minuten kwam E6G op voorsprong; na goed doorzetten op rechts van Loïs, kon Niek simpel zijn voet tegen de bal zetten en scoren: 0-1; dit doelpunt bleek een begin van een boeiende en doelpuntrijke eerste helft; de 0-1 bleef niet lang staan; MSC deed snel wat terug en kwam niet lang daarna zelfs op voorsprong: 2-1. FC Meppel liet zich echter niet van de wijs brengen; de 2-2 kwam van de voet van Loïs; het spel ging heen en weer en na de 3-2 kwam al snel de 3-3, een doelpunt met een hele fraaie assist van Loïs die vanaf rechts David in staat stelde te scoren: een hele mooie aanval, als gevolg van goed samenspel! Voor de rust vielen nog twee treffers te noteren, met een 4-4 als ruststand, na een gelijkmaker van David.

In de tweede helft was FC Meppel duidelijk beter en sterker dan MSC; E6G nam het initiatief om de wedstrijd snel te beslissen, maar dat lukte niet; er waren mooie aanvallen te zien, maar de afronding was niet altijd even nauwkeurig; sommige spelers gingen te vaak voor eigen succes, waardoor de eindpass achterwege bleef; aan het einde van de wedstrijd gaf de tegenstander zich eindelijk gewonnen, getuige de 4-5 door Loïs, de 4-6 door David en de 4-7 door Willem; de 4-7 bleek de einduitslag van deze doelpuntrijke wedstrijd, waarvan sommige ouders dachten dat deze in 3-6 was geëindigd. Maakt ook niet uit; het was een duidelijke overwinning voor E6G. Voor sommige spelers een vreemde gewaarwording dat niet wij (FC Meppel) maar zij (MSC) kampioen zullen gaan worden; voor de tegenstander waren er zelfs bloemen en ook (alvast) een kampioensfoto; de drie punten gingen wel met FC in de tas naar huis, dat wel, met als gevolg een tweede plaats in de competitie! Wel jammer in deze wedstrijd was de blessure van Sanne, na een duel met een tegenspeler; een pijnlijke knie was het gevolg. En ze kon helaas niet verder spelen. Hopen voor Sanne dat ze snel zal herstellen!

Groet,
Jan