jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

17-10-2015 FC Meppel E6G - BEW E2G uitslag: 7 - 1

Na de overwinning van vorige week mocht E6G het vandaag opnemen tegen BEW E2G uit Vledder, met als plaats van de wedstrijd: veld 4, binnen de atletiekbaan van AV de Sprinter.

Het team van FC Meppel was compleet; er waren tien spelers, en er waren dus drie wissels met de bedoeling om alle spelers evenveel speeltijd te gunnen.

Het begin van de wedstrijd was van de zijde van E6G zeer overtuigend; na 5 minuten spelen stond het namelijk al 3-0, met doelpunten van Niek, Milan en opnieuw Milan. De tegenstander wist zich geen raad met de tactiek van E6G. Na dit enerverende begin leek de wedstrijd meer in evenwicht te komen; BEW E2G kwam ook wat vaker over de middenlijn en wist ook enkele kansjes te creƫren, maar zonder resultaat. Vlak voor rust volgde de definitieve beslissing; het werd 4-0 door een doelpunt van Collin. Daarna was het rust met de welverdiende limonade.

Na de rust en het wisselen van speelhelft bleef het lang 4-0; er waren wel enkele kansjes, maar zonder resultaat; de 5-0 kwam dan toch, van de voet van Lois: knap gedaan! Bij deze stand deed de tegenstander ook iets terug: 5-1. David zorgde vervolgens voor de 6-1, en uiteindelijk werd het dus 7-1 voor FC Meppel E6G. De laatste treffer kwam op naam van Willem. Hij veroverde de bal en wist met een rake schuiver in de verre hoek de keeper van de tegenpartij kanloos te laten. Een fraai doelpunt was het, toevalligerwijs ook opgenomen door de moeder van Collin en inmiddels gedeeld in de WhatsApp-groep van E6G. Dank daarvoor.

Na de wedstrijd was de tegenstander helaas niet bereid om mee te doen bij het gebruikelijke penaltyschieten, met als vermoedelijke reden teleurstelling c.q. ontevredenheid over de gang van zaken. Al tijdens de wedstrijd liet de leider/trainer van BEW zijn ongenoegen blijken; de leeftijd van de spelers van FC Meppel E6G werd in twijfel getrokken; hij dacht dat ons team uit tweedejaars E-spelers (en een enkele D-speler) bestond. Ook het optreden van de scheidsrechter leek hem niet te kunnen bekoren, gezien en gehoord hebbende de scheldwoorden die hij meende te moeten uiten. Heel vervelend om zo de wedstrijd te moeten afsluiten. Gelukkig wel een goed resultaat, maar nog belangrijker: meer samenspel, en dus beter voetbal. Door de winst staat E6G op de derde plaats in de competitie, met perspectief!

Groet,
Jan

Wedstrijdfoto's - Filmpje