jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

05-09-2015 Alcides E8 - FC Meppel E6 uitslag: 9 - 2

De derde wedstrijd voor de beker stond op het programma; dit keer tegen Alcides E8.

We moesten opnieuw een beroep doen op een ander team voor  aanvulling van ons eigen team; gelukkig was E4 bereid om ons te helpen; Indy Schieving en Stefan Welink konden met ons meedoen; zij moesten ook nog met hun eigen team meedoen, later op de ochtend ook tegen Alcides.

We begonnen in ieder geval niet goed aan de wedstrijd; het stond binnen no-time al 3-0 voor Alcides. Dat was niet de bedoeling natuurlijk, maar het gebeurde wel! We lieten ons simpelweg de kaas van het brood eten. We kregen de bal niet goed weg uit onze verdediging, en kwamen in het begin zelfs niet aan aanvullen toe.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld wel duidelijk. We kregen meer vat op de tegenstander en hadden zelf ook enkele kansen. Er werden uiteindelijk twee kansen benut. Zo was er een score van Niek, en er was ook nog een score van Xi Young, ook een speler uit E4 die bereid was om even mee te doen. Uiteindelijk werd het 9-2 voor Alcides E8.

Geen goede uitslag natuurlijk. Maar er waren wel enkele redenen te bedenken voor deze grote nederlaag. De tegenstander had een behoorlijk aantal tweedejaars (spelers die voor het tweede jaar in de E-pupillen zitten) mee laten doen, terwijl ons eigen team uit louter eerstejaars is samengesteld. Vandaar ook de vreemde uitslagen in de beker. Op basis van de eerste wedstrijden en de eerste uitslagen, had een overwinning namelijk voor de hand gelegen. Maar blijkbaar is de uitslag van een voetbalwedstrijd op voorhand niet uit te rekenen.

Volgende week gaat de competitie beginnen!
We spelen uit in Vledder tegen BEW E2G.
We kijken er naar uit!
Groet,

Jan

Wedstrijdfoto's