jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

14-05-2016 Flevo Boys C6 - FC Meppel C2 uitslag: 4 - 1

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Een gevecht tussen de 5e en 6e plaats.

Het beloofde een gelijkwaardige wedstijd te worden.

Maar het was wel wat wennen ‘s ochtends, heel vroeg op en ook nog ineens zo koud na die heerlijke zomer week. Maar goed, dat mocht de pret niet drukken. We hadden er zin in. Na een ietwat te rustige start (we moesten per slot van rekening allemaal nog even wakker worden) werd langzaam de bal wat rondgespeeld. En zonder wat ongelukkige balletjes achterin, hadden we het spel best wel in de hand gehad. Maar helaas, het mocht niet baten. Een iets te voorzichtige terugspeelbal op Justin, die uiteraard nog wat voorzichtig is met zijn net genezen teen, grepen de Flevoboys aan om de bal in het net te tikken. Jammer, dat gebeurt soms. 1-0 achter. Het was wat onverwacht. En eigenlijk niet verdiend. Maar dat bracht wel wat verwarring. En herpakken kost wat tijd dus daar gingen de Flevoboys weer, 2-0. En toen was de maat vol en was iedereen weer wakker. Geweldig om te zien dat als de pit er weer inzit we over de hele linie weer lekker aan het tikken waren met meerder mooie combinaties. En dat gaf kansen, meerder kansen. Die uiteindelijk beloond werd na een mooie uitbraak van Bas op links, een geweldige assist en een mooi tik in het net van Wesley. Met 2 tegen 1 de rust in. De verdediging had het niet altijd even makkelijk maar had zoveel energie dat Nick ook de kans zag om van achteren helemaal naar voren door te breken. Prachtige actie. Een actie die eigenlijk in een goal beloond had moeten worden, maar ja, soms zitten dingen gewoon weleens tegen. Er gingen ook wat ballen over, maar de druk van FC Meppel zat er goed op.

Vol goede moed de tweede helft in. Een dat was een hele leuke helft. Alhoewel een aantal Flevo jongens fysiek wel veel steviger waren (en dan druk ik mij licht uit) werd er fanatiek gevoetbald, het duel aangegaan en hard gerend. Maar helaas, het mocht niet baten, een ongelukkige stuiterbal over Justin en een mooie kopbal van de tegenstanders veranderde de stand snel in 4-1. Maar desalniettemin hebben we tot het einde gevochten. En leuk en fair gevoetbald. En, daar gaat het tenslotte om. Om het plezier.

We hebben nog een toernooi voor de boeg. Daar gaan we met z’n allen iets moois van maken. Maar, Mannen, bij deze alvast bedankt voor een mooi seizoen. Een seizoen waarin we gegroeid zijn, een team zijn geworden, en leuk voetbal hebben laten zien. We hebben wat ongelukkige langdurige blessures gehad. Dat was met name voor diegene die betroffen waren het meest vervelend. Iedereen heeft dit seizoen zijn plekje wel gevonden. Zowel letterlijk op het veld als figuurlijk in het team. En natuurlijk vergeten we onze vast invallers niet! Die hebben ook klasse gepresteerd.

Wij, coaches en trainer, hebben genoten om alles te zien gebeuren en om het mee te mogen maken. En alhoewel iedereen natuurlijk altijd streeft naar het hoogste doel, mogen we met ons resultaat in het midden van de ranglijst we best wel tevreden zijn.
Jacob, Wout, Edwin, Roel en Dirk.

wedstrijdfoto's