jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

05-12-2015 FC Meppel C2 - SVN'69 C1 uitslag: 0 - 4

Koud was het! Deze Sinterklaas zaterdag. Kouder dan verwacht en met een stram windje erbij. Het zou niet de meeste gemakkelijke wedstrijd worden. SVN69 speelt een goed seizoen en stond met een wedstrijd minder gespeeld een plek hoger dan ons. Maarja, er zijn soms altijd verrassingen.

Daar leek het in begin van de eerste helft ook wel een beetje op. We zetten aardig druk en werden niet overrompeld. De verdediging zat strak in elkaar en de come-back van onze brekebenen Jelle en Thijmen was een goede. Ondanks de gemiste trainingen zaten ze vol energie. Maar helaas, na 10 minuten een strafschop tegen. De KNVB-scheidsrechter, die strak en eerlijk floot, zag de schouderduw van Jelle in het strafschopgebied toch iets anders. Daar kan natuurlijk gediscussieerd worden - waar begint en eindigt de schouder? - maar het motto “de scheids heeft altijd gelijk”, daar konden we natuurlijk niet aan toornen. Natuurlijk wel frappant dat ook bij de uitwedstrijd tegen SVN wij ook snel een strafschop tegen hadden. Misschien krijgt de voorhoede daar goede valtrainingen en theater-les. Enfin, niks aan te doen, maar wel jammer, 0-1. De snelle spits van SVN maakte het de verdediging lastig. Maar Dennis bleek een stabiele verdediger die vele uitbraken wist te blokkeren. En daar waar dat niet meer ging wist Justin met een aantal prachtige reddingen de achterstand land op 0-1 te kunnen houden. Maar later de eerste helft was SVN helaas te sterk, 0-2. Tijd voor rust.

De tweede helft wilde niet zo vlotten. Althans, er werd hard gewerkt maar tegendoelpunt wilde maar niet komen. Integendeel, lange harde bal van ver van SVN, met de wind in de rug.... daar kon Justin niet meer bij, 0-3. En toen zakte de moed een beetje en begon de vermoeidheid toe te slaan. Begrijpelijk want er was hard gewerkt. Maar het voetbal werd wat rommelig. En er vielen openingen in de verdediging. Het was dus een kwestie van tijd, 0-4.

Niet de mooiste wedstrijd, ook niet de leukste, maar goed tegenstand geboden aan een fysiek sterker team. En dat in goede harmonie in het team. Mooi te zien!

Groet,

Dirk

Foto's