jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

21-11-2015 FC Meppel C2 - SJO SVBS/Oranje Zwart C1 uitslag: 6 - 2

Met twee verdedigers in het gips, Jelle en Thijmen, moesten de coaches even wat schuiven in de achterhoede. Gelukkig hadden we onze allrounder Dennis om de rechterflank te verdedigen. De eerste wedstrijd van onze nieuwe teamgenoot Lars en als invaller de ons welbekende Joël.

We begonnen dus met vol goede moed op deze droge herfstochtend aan de wedstrijd tegen de Ena laatste in onze poul. Ontspannen trapten we af. Zin in een mooi potje voetbal en winst. En inderdaad, al redelijk snel was het Wesley die ons op 1-0 voorsprong bracht. Maar, toen gebeurde wat elke coach vreest en toch ook elke keer weer gebeurd. De ontspannenheid laat zijn keerzijde zien. Te weinig druk, niet scherp genoeg, een beetje nonchalant, en voor je het weet staat het 1-1. Erger nog, helemaal overrompeld door deze tegen goal, waren we even uit het veld geslagen. Want dit was niet de bedoeling. En helaas, dit momentje werd ook weer uit-genut door Oranje Zwart en ineens stonden we achter 1-2! Dat was verre van de bedoeling. Gelukkig voelde iedereen dat dus het tempo werd opgeschroefd en de felheid kwam terug. Joël rende zich de longen uit zijn lijf op de rechterkant en kwam tot meerdere hele mooie voorzetten. Bij één van de laatste daarvan stond Bas op de juiste plek in het strafschopgebied en kon voor de rust nog de gelijkmaker intikken, 2-2. Hèhè, poeh poeh, dat luchtte even op. Tijdens de thee was iedereen het met elkaar eens. We kunnen winnen. Moeten meer communiceren, eerder afspelen en de druk erop houden. 5-2 werd als doel gesteld. En, zoals onderhand het gebruikelijke patroon bij FC Meppel C2, zijn we in de 2e helft een stuk scherper als in de 1e.

Wesley had ook de boodschap tijdens de rust begrepen dus maakte na 1 minuut al de 3-2. Schitterende harde knal vanaf rechts over de keeper heen. Lekker beginnetje zo. Maar Oranje Zwart legde zich er niet bij neer en bleef bij vlagen gevaarlijk. Dennis moest hard ingrijpen om een gelijkmaker te voorkomen. Dit offer kostte hem echter 10 minuten speeltijd. Gelukkig had de verdediging geleerd van de ontsnappingen van de spits van Oranje Zwart in de eerste helft en hield nu de boel achterin redelijk goed op slot. En mochten ze doorbreken of een schot wagen, wij hadden Justin nog! Na wat gerommel in het 16 meter gebied van Oranje Zwart lag er weer ineens een bal in het net. Misschien een klein beetje een mazzeltje. Zo’n flipperkast bal. Het laatst aangeraakt door Wesley, dus daar was nummer 3 van hem deze wedstrijd, 4-2. En toen hadden we de moed weer volledig terug. Weer Wesley vanaf rechts, harde knal, 5-2. We hadden veel kansen in de 2e helft. Misschien dat er wat eerder een poging gewaagd had mogen worden om het af te maken. We kregen ze er net niet in. Totdat vanuit een corner onze gebruikelijk kopper goed keek, inliep en weer heel rustig de kans benutte. 6-2 door Jorrit. Ik geloof dat dit al de derde keer is dat hij zo scoort. Het wordt zo langzamerhand zijn specialiteit! Lekkere wedstrijd. Nu zijn we klaar om 12 december SVN van de 2e plaats te verstoten!

Groet,

Dirk