jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

31-10-2015 FC Meppel C2 - SJO WIJC C2d uitslag: 5 - 0

Zaterdagmorgen speelden we thuis tegen WIJC. We hadden onze eerste wedstrijd voor de beker ook tegen ze gespeeld en toen werd was de stand 3 - 3. Vandaag wilden we winnen en de punten in Meppel houden.

De begeleiding was benieuwd of we met al het trainen en coachen de goede weg zijn ingeslagen. De kleine selectie werd aangevuld door Joël en Lars van C3. Vanaf deze kant willen we beide spelers bedanken voor hun inzet, jullie hebben het prima gedaan. Top.

De wedstrijd zelf starte op tijd 8:45, wat vroeg opstaan betekende. Vanaf de aftrap werd er gelijk hard gewerkt. Dit betekende vroeg drukzetten en resulteerde in een aantal kansen, die helaas nog niet werden benut. We waren beter dan de talenten van WIJC, maar er stond nog een 0-0 op het bord. Hier kwam verandering in, Rufus, wist het net te vinden en maakte de verdiende 1 - 0. Even later was er de mooiste aanval van de eerste helft die begon in de verdediging met Jelle. Hij speelde snel en goed naar Bas, die op zijn beurt een perfecte voorzet afleverde. Jorrit wist met een mooi schot de stand te verdubbelden naar 2 - 0. Achterin gaven we maar enkele kleine kansjes weg. De verdediging stond telkens op de goede plek en wist koel daarna de bal naar voren te spelen. We gingen dan ook met een goed gevoel de kleedkamer in.

In de pauze werd tijdens de thee, de puntjes op de speekwoordelijke i gezet. De tegenstander speelde met 2 spitsen en daar was door de verdediging al op gereageerd. Jacob gaf aan dat de beide back's de spitsen moesten dekken en de voorstopper meer richting het middenveld moest gaan spelen. Daar was de tegenstander met een man extra. Verder werd duidelijk gemaakt, slimmer voetballen, minder kunstjes en sneller spelen. Dit was goed in de oren geknoopt, want de tweede helft was maar net begonnen of Wesley maakte uit een doorgeschoten voorzet de 3 - 0. Bas maakte de 4 - 0, maar deze werd in onze ogen onterecht afgekeurd. Helaas voor Bas bleef het 3 - 0. Tim zorgde even later voor de 4 - 0. Het spel was beter, sneller dan de eerste helft. Iedereen liet zijn beste kant zien. We kregen ook de tweede helft maar 1 kans tegen, deze belande op de paal. Aan de andere kant was het op de kruizing en later nog vanaf de rechter paal tegen de linkerpaal en daarna kwam de bal helaas het veld weer in. De laatste goal was van Rufus, die op het middenveld goed speelde en werd beloond met zijn 2e van de dag. Dit na een hele mooie aanval van Nick naar Lars, die de perfecte assist gaf.

We zagen vandaag een lekker spelend team, waarbij de meeste spelers op meedere posities konden spelen. Het verschil met de eerste wedstrijd (3-3) en nu (5-0) is groot te noemen. Grote klasse. Ook wil ik het toegestroomde publiek bedanken voor de welverdiende aanmoedigingen. Ondanks het lekkere zonnetje bleef het nog wel wat aan de koude kant.

Groet,
Jacob

Wedstrijdfoto's