jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

17-10-2015 DESZ C2G – FC Meppel C2 uitslag: 0-6

Vroeg op een mistige miezerige grijze herfstochtend. Eigenlijk best wel lekker voetbal weer. En op een net te nat glibberig veld.

De pit zat er goed in vanaf het begin. De druk zat erop en er werd goed vrijgelopen. Na enkele lastige corner, het veld was erg glad, werd het wel tijd voor de openingstreffer. En jawel hoor, onze voorstopper Jorrit, begint aan zijn cornerpositie te wennen; de tweede paal. Een hoge bal van Dennis, precies voor zijn voeten. Keurig rustig tikje erin. 0-1. Hoppa, dat gaf moed. De invallers Joël en Lars hadden er ook zin in. Dat resulteerde als snel in een mooie actie van Joël 0-2. Wesley liep ook zijn longen uit zijn lijf en was gevaarlijk. Na meerder uitbraken kwam de verdiende loon 0-3. Even rust.

De tweede helft begon wat afwachtend. Niet dat C2 moe was. Maar waarschijnlijk dat de ruststand het team even wat minder op scherp stond. De leidde tot een aantal goede kansen voor DESZ, maat tot scoren kwamen ze niet. Het was wat lastig om de meiden hard aan te pakken. En die waren eigenlijk de sterkste in het team van DESZ. Na een minuut of 10 kwam de energie weer terug en werd er geweldig gecombineerd. Een mooie uitbraak en assist van Olfert gaf Bas de kans tot 0-4 te komen. Niet veel later weer een schitterende uitverdediging en snelle actie: Olfert op de lat helaas. Na een overtreding door DESZ mocht dit keer Dennis vanaf een meter of 20 een kans wagen. En jahoor, keurige bal om de muur en in de uiterste hoek. De keeper kon er net niet bij: 0-5. Het combineren ging steeds beter. Er werd meer gecommuniceerd met elkaar en de energie was weer terug. Jelle speelt een aantal man voorbij in het middenveld en paasde scherp op Bas. Die tikte hem kalm weer in. Eindstand 0-6 en een tas met modderige kleren.

Hele leuke pot!
Dirk