jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

22-08-2015 FC Meppel A2 - De Weide A3 uitslag: 12 - 1

Ik was zaterdagmorgen al vroeg wakker en best wel zenuwachtig voor mijn debuut als Coach, toen vervolgens medecoach Ruud zich ook nog had afgemeld wegens ziekte moest het dan toch maar gebeuren.

Eerst een korte bespreking en hopelijk duidelijke taal : we moeten voetballen en ons gedragen als team en vooral plezier hebben. Uit ervaring weet ik dat veel winnen meer plezier geeft dan veel verliezen, wij zullen dus ook altijd voor de winst gaan. Eerst duidelijkheid verschaffen, een aantal regels werd voor iedereen duidelijk, ook de aanvoerder ( s) voor dit seizoen zijn bekend. Daan is 1e aanvoerder, mocht hij er niet zijn of niet spelen is Luca aanvoerder, is deze er ook niet : Sander aanvoerder. Na de opstelling kleden en onder leiding van Luca warming up, de eerste voetbalschoenen al kapot, sokken die afzakten enz. Bij een goede wedstrijd hoort ook een goede wedstrijdinstelling en voorbereiding, vrijdags rekening houden met de wedstrijd en spullen voor elkaar hebben dus !!

De opstelling stond goed en al snel werd duidelijk dat wij de betere ploeg waren, al betekend dit niet altijd winnen. Het was aan het goede werk van Justin te danken dat wij naar enkele dotten van eigen kansen nog niet achter kwamen. Langzaamaan werd het spel beter en beter, enkele fraaie individuele acties van onze creatieve voorhoede leidde al gauw tot enkele goals, in deze fase waren er werkelijk schitterende combinaties te zien, jammer van de afgekeurde zuivere goal van Michiel....

In de rust werd er van mijn kant aangegeven te blijven combineren, niet op zoek te gaan naar de doelpunten maar dat deze vanzelf zouden komen als gevolg van goed veldspel. Na rust was het spel na vele wisselingen minder dan de eerste helft alleen er kwamen wel steeds meer goals in ons voordeel. Goed keeperswerk en een paar prima acties van Sander zorgden ervoor dat we nog steeds geen tegengoal hadden. Maar toch, uit het niets scoorde De Weide via een schitterende boogbal de eretreffer. Einduitslag 12 – 1 , Doelpunten : Wiradj 5, Luca 4, Pim 1, Jasper 1 en Ruben 1

Het grootste compliment moet ik echter aan de ploeg geven die bleven voetballen als team en elkaar de ballen gaven, voor elkaar vochten en veel plezier beleefden.
Zaterdag 29 Augustus spelen wij om 14.30 weer thuis, U bent van harte welkom.

Groetjes,
Alfred
Coach A2

Wedstrijdfoto's