jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

11-10-2014 FC Meppel B2 - Alcides B2 - Gastverslag

B 2 verliest derby

De scouts hadden FC Meppel al twee keer zien spelen en hadden al voorspeld dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zouden zijn.

De voorbereiding liep enigszins chaotisch aangezien de spelerstas niet aanwezig was. Pas om 11.20 uur kon er afgetrapt worden.

Het was in het begin inderdaag een gelijk opgaande wedstrijd met veel strijd op het middenveld. Dat het voetballend niet zo geweldig was werd door de spanning ruimschoots vergoed, Er waren weing kansen voor beide doelen totdat FC Meppel in de aanval was en een van hun spelers twee Alcidianen het bos instuurde en op doel kon schieten (basislesje: niet op de beweging maar op de bal letten). Gelukkig kon Jeroen met een reflex de bal keren. Verdere kansen waren er eigenlijk niet te melden in de eerste helft zodat de 0-0 een logische ruststand was.

In de tweede helft begon B2 iets beter in de wedstrijd te komen en uit een vloeiende aanval kon Sander de 0-1 binnen schieten. Toch werd de keeper van FC Meppel niet vaak op de proef gesteld. B2 werd na een minuut of tien wat naar de verdediging gedrukt en met name op het gebied van wilskracht was FC Meppel de bovenliggende partij, Nadat Jeroen nog eeen prachtige redding had (hij tikte de bal nog net over het doel),was het uit een corner toch raak. Een van de FC ers werd niet goed gedekt en kon van dichtbij de 1-1 binnen tikken. FC Meppel was net iets feller maar Alcides was in de omschakeling ook niet ongevaarlijk. B2 kreeg nog een paar vrije trappen maar die werden helaas slecht genomen. Door een dubieuze beslissing van de scheids kreeg FC Meppel randje zestien nog een vrije trap zo'n vijf minuten voor tijd. Het muurtje stond te ver naar rechts en de bal ging laag links via de paal in het doel. In de resterende vijf minuten zette B2 nog alles op alles maar helaas lukte dit niet.Uit een cpunter kwam FC nog eenmaal door maar werd de bal naast het lege doel geschoten. Een 2-1 nederlaag was het gevolg.

Al met al een gelijkopgaande strijd waarbij Meppel op basis van een betere instelling de wedstrijd alsnog naar zich toe trok.
Reporter.

Verslag FC Meppel - Wedstrijdfoto's