jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

06-09-2014 Oldeholtade C2 - FC Meppel C3 uitslag: 2 - 2

Dubbel gevoel in Oldeholtpade

De competitieleider van de KNVB had bedacht dat onze eerste competitiewedstrijd gespeeld diende te worden in Oldeholtpade. Om 9 uur vertrokken we naar dit pitoreske dorp, welke gelegen is onder de rook van Wolvega.

We begonnen erg sterk aan de wedstrijd, waarbij met name Jerrald een grote rol had. Gillian werd meerdere malen met een steekpass richting keeper gestuurd, maar helaas had hij pech met zijn voorzetten/schoten. Na een afgeslagen voorzet nam Jerrald de grote witte knikker vol op de slof en dat leverde de 0-1 op. Via goed verzorgd voetbal bleven we druk houden op de defensie van Oldeholtpade, maar we waren erg slordig met voorzetten. In de 33e minuut scoorde Oldeholtpade de gelijkmaker, na zeer slordig balverlies op het middenveld. Justin bleef gelukkig wel erg scherp en veredelde een aantal counters, welke voortkwamen uit fouten van onze zijde.

In de rustpauze hebben we doorgenomen wat goed ging en wat ter verbetering vatbaar was. Na grondig medisch onderzoek bij Matthijs hebben we gelukkig kunnen vaststellen dat zijn linkerbeen niet in Meppel was achtergebleven :-) en gingen we vol goede moed de 2e helft in.

Na de rust wederom een veel beter Fc Meppel, maar een blinde bal van Oldeholtpade belande pardoes in onze goal. Na deze tegenslag hadden we even een mindere periode, maar onze Justin behoede ons voor de 3-1. De laatste 15 minuten was het FC Meppel C3 wat de klok sloeg. Keer op keer werd Jesse diep gestuurd en dit leverde veel paniek op bij de defensie van Oldeholtpade. Het was mooi om te zien dat we werkelijk alles uit de kast haalden om maar de gelijkmaker op het bord te krijgen. Maar wat we ook probeerden, hij wou er gewoon niet in. Wesley zag dit alles rustig aan en bedacht een zeer spectaculair plan om alsnog een punt te pakken. Na een wervelende solo door de verdediging werd er aan de noodrem getrokken door Oldeholtpade en de prima scheidsrechter gaf een strafschop. Rowan schoot de strafschop ijskoud in het zijnet en de 2-2 was een feit.

We waren de veel betere ploeg, maar achteraf toch ook zeer blij met het puntje.

Groetjes,

Willem