jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

05-11-2011 MSC C3 - Urk C7 uitslag: 1 - 4

Vandaag tegen de koploper, de uitwedstrijd naar Urk. Tot onze verbazing kwam er bericht uit Urk, geen veld beschikbaar voor deze wedstrijd??? Gelukkig was er bij MSC het hoofdveld beschikbaar en werd de wedstrijd verplaatst naar Meppel. Geen eind rijden, maar op de fiets naar MSC.

Een bijna volledige fitte selectie van 16 zwart-witten was beschikbaar. Florian kwam tijdens de warming-up erachter, dat zijn enkel te pijnlijk was om te spelen. Youri is herstellende van een liesblessure en kwam pijnvrij door de warming-up. Afwezig was Björn en de nieuwste aanwinst Soraya was klaar voor haar debuut.

De scheidsrechter floot en we begonnen angstig aan de wedstrijd tegen de grote spelers van Urk. Na een aantal aanvallen afgeweerd te hebben, kwamen we er niet uit. Het aannemen, kijken en spelen waren we volledig vergeten. De bal zo snel mogelijk wegschieten, zonder te kijken leverde het bekende flipperkast effect op. De bal kwam veel te snel terug in de verdediging. Het gevolg was een groot aantal schoten en kansen, die op 3 na allemaal gekeerd werden. Zo stond het dan ook in de pauze 0-3.

Tijdens de thee, werd er verteld: niet bang zijn, gewoon aannemen, kijken en spelen. De overige aanwijzingen zoals uit elkaar bij bal bezit. Goede kant staan bij het verdedigen. Alles wat niet lekker liep konden alle spelers vertellen. Iedereen wist wat er mis was. Het belangrijkste is het denken en dan doen, begint bij iedereen te dagen.

De tweede helft werd er harder gevochten en duels gewonnen. Dit zag er beter uit, toch kwamen de Urker spitsen vaak voor Justin opdagen, deze liet zien waarom hij in het doel stond. De verdedigers probeerden ook nu op te bouwen vanachter uit. Top heren en dames. Dit is voor de komende wedstrijden de basis van de successen, die kunnen echt niet uitblijven. Het middenveld liet zien dat ze over een uitstekende conditie beschikten, ze waren bijna overal. Voorin werd er "gevochten" als leeuwen, dit leverde een paar kansen op. Loek wist één van deze kansen te benutten en samen met nog één tegendoelpunt leverde dit de eindstand van 1-4 op.

De conclusie:
Dames en heren het was een moeilijke en zware wedstrijd tegen de grote en sterke vissers uit Urk, maar verliezen hoeft echt niet. Als we doen wat kunnen (aannemen, kijken en spelen, vrijlopen, aanbieden en "goed" staan) kunnen we in deze competitie alles winnen.

Tot maandag,
Jacob