jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

23-08-2014 FC Meppel C3 - Staphorst C2 uitslag: 0 - 7

Vandaag de eerste wedstrijd van het seizoen.

Een bekerwedstrijd, maar in de kleedkamer werd al gezegd dat dit gezien wordt als een oefenwedstrijd. Dus gewoon lekker voetballen en kijken wie waar het liefst speelt. Trainer en coach (Jacob en Willem) waren beide aanwezig om de 15 spelers een leuke wedstrijd te laten spelen.

We begonnen rustig, niet scherp en wat onwennig en wisten nog niet helemaal hoe we moesten voetballen. Het resultaat binnen 18 min een 0-4 verdiende achterstand. Inmiddels was het spel voor de spelers wat herkenbaarder geworden en wisten de meesten wat er verwacht werd. Na de eerste wisselronde hielden we het doel verder dicht. Wisselend wisten de C3 toppers elkaar te vinden en werd er voor elkaar gewerkt. Met dan ook een aantal mooie combinaties.

In de pauze werden er weer een aantal posities gewisseld en uitgelegd wat we nog beter konden doen; de binnenkant dekken, vrijlopen en opbouw van achteruit.

De thee was op en we konden aan de tweede helft beginnen. We gingen op dezelfde voet verder en konden meekomen met Staphorst C2. Het ging ook steeds wat beter. Er werd beter verdedigd en er waren naast een aantal leuke combinaties en aanvallen over de vleugels nog geen grote kansen om te scoren. Na een kwartier spelen wisten de gasten te scoren (0-5) en 5 min later de 0-6. Na de laaste wisselronde werden de laaste krachten gebruikt om te scoren, dit lukte bijna. In de laatste min. wisten de gasten vanuit buitenspel positie de eindstand van 0-7 op het bord te zetten.

Al met al een wedstrijd waar Staphorst een maatje te groot bleek. De eerste lijnen van een leuk nieuw team zijn gemaakt. Maandag gaan we voor een lekkere, leerzame training als voorbereiding op de wedstrijden van woensdag en zaterdag. Tot maandag,

Groet,
Jacob

Wedstrijdfoto's