jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

11-10-2014 FC Meppel B2 - Alcides B2 uitslag: 2 - 1

Vandaag de derby tegen onze buren Alcides B2.

De voorbereiding was rommelig; een tegenstander die te laat op het veld verscheen door kleding problemen en het niet opkomen dagen van de scheidsrechter. Uiteindelijk konden we de wedstrijd beginnen onder leiding van Wim van Beek (dank Wim dat je bereid was om de wedstrijd te fluiten). We waren vandaag zonder Daan (ziek) en Matthijs (blessure), maar kregen hulp van Jelmer en Ayman.

Ook vandaag was de start prima, met mooi opgezette aanvallen probeerden we snel de voorsprong te pakken. Vooral het eerste deel van de 1e helft werden we wat dreigend met vooral afstands schoten van Hicham. Na 20 minuten kantelde de wedstrijd in het voordeel van Alcides en moetsen we alert zijn op hun aanvals spel. We stonden goed en daardoor kreeg ook Alcides weinig tot geen uitgespeelde kansen. Het was zeker geen saaie wedstrijd en zeker wel spannend. Ruststand 0-0.

Na rust aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Maar dan in de 46e minuut een snelle tegenstoot van Alcides wat resulteerde in de 0-1. Zouden we dan weer, net als de vorige 2 wedstrijden, naast de punten grijpen? Het spel golfde op en neer, zonder veel gevaarlijke kansen te kunnen waarnemen. Alleen Piso en Miquel waren dicht bij de gelijkmaker, echter de keeper van Alcides was alert. Halverwege de 2e helft gingen we wisselen en met nieuw en fris elan verder op zoek naar de gelijmaker. Deze viel dan eindelijk in minuut 64; een corner vanaf links werd zeer verrassend met de hak door Jesper in het doel gewerkt, deze 1-1 was zeer terecht. Het vele publiek genoot van deze spannende en sportieve wedstrijd, met misschien wel de gedachte dat het gelijk zou kunnen blijven. Toch pakte B2 de winst; een toegekende vrije bal voor ons op de 16 meter werd heel slim door Maarten in het doel gewerkt, 2-1. De blijdschap met deze voorsprong was erg groot en nog veel groter toen de scheidsrechter voor het einde blies. Vandaag zat het ons eens mee, waar een gelijkspel misschien terecht zou zijn geweest, pakten we de volle 3 punten.

Volgende week de bekerwedstrijd tegen Emmeloord B1.

Groet,
Frans

Wedstrijdfoto's - Wedstrijdverslag Alcides