jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

27-09-2014 FC Meppel B2 - Ruinen B1 uitslag: 1 - 2

De verwachting vooraf was dat we een kans zouden moeten hebben om de winst te pakken tegn Ruinen B1.

De afspraak was om geconcentreerd de tegenstander vanaf het begin direct aan te pakken, dus onder druk zetten en op de helft van de tegenstander al combinerend kansen creƫren.

Aanvankelijk lukte dat aardig en al in de 12e minuut hadden we succes. Een aanval over links met een voorzet van Jesper leek te mislukken, echter een goed oplettende Jelmer kon bij de 2e paal de bal toch nog in het net schieten. Een mooie opsteker. Ook daarna waren we dreigend voor het doel van Ruinen, maar echt gevaarlijke kansen waren e rook niet. Ruinen pakte na een half uur ons steeds beter aan en ons spel werd te slordig om Ruinen terug te dringen. Gevaarlijke situaties voor ons doel bleven vooralsnog uit. Rust 1-0 voor ons.

We beseften dat we in de 2e helft alert moesten zijn om niet de wedstrijd uit handen te geven. Het werd steeds meer een strijd, waarbij wij ook steeds meer de lange bal naar voren gingen spelen. Echter voorin hadden we te veel bal verlies, zo kon Ruinen steeds vaker counteren. Dit kon niet zonder schade voor ons aflopen. In de 55e minuut kwam dan ook de gelijkmaker op het scorebord; een slecht verwerkte bal in ons 16 mtr gebied werd genadeloos door Ruinen afgerond. Het spel bleef op en neer golven, waarbij Ruinen steeds meer de betere kansen kreeg. In de 70e minuut werd een voorzet van Ruinen niet goed verwerkt, waarbij Justin en Matthijs elkaar hinderden en de spits van Ruinen ineens een leeg doel voor zich zag; 1-2. Helaas konden we de wedstrijd niet meer kantelen in ons voordeel, zelfs de gelijkmaker zat er niet meer in. Onze 2e nederlaag in 3 wedstrijden; jammer.

Volgende week opnieuw een lastige uitwedstrijd Oldemarkt B1, maar ook een volgende kans om revanche te nemen.

Grt Frans.

Foto's