jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

13-09-2014 FC Meppel B2 - SC Genemuiden B2 uitslag: 2-1

Vandaag konden we revanche nemen voor de nederlaag van een week geleden tegen Steenwijkerwold B1.

We hadden een ruime selectie tot onze beschikking ivm vele blessures en vraagtekens bij diverse spelers. Gelukkig kregen we hulp aangeboden uit B3 en B1. In de bespreking het strijdplan van de vorige wedstrijd nog eens door genomen; de opbouw van de tegenstander al op hun helft aanpakken en snel combineren op de helft van de tegenstander. Hiervoor is een goed positiespel vereist met veel vrij lopen zonder bal. Ook onze beleving om de wedstrijd te willen winnen moeten we verbeteren. Vooraf nog op de teamfoto voor de fc meppel site en de warming up kon starten.

Direct vanaf de aftrap zetten we Genemuiden al onder druk en dat resulteerde al snel in de openingstreffer. In de 3e minuut 1-0 door Jelmer; een goede diepe inspeel pass werd slecht verwerkt dor een verdediger van Genemuiden, waarna Jelmer goed inschoot. Een droom start voor ons en we keregen er veel vertrouwen door. We bleven goed voetballen, met mooie aanvallen en meerdere kansen. In de 11e minuut gevolgd door een 2e treffer; Miquel schoot bij de 2e paal een strakke lage voorzet van Jelmer bekwaam in. In de 21 e minuut kwam Genemuiden uit het niets op 2-1; een vrije trap belande in ons 16 mtr gebied, waarbij we vergaten de bal te verwerken en de spits van Genemuiden simpel tegen kon scoren. Vanaf dat moment kantelde wedstrijd steeds meer in het voordeel van Genemuiden. Steeds meer werden we achteruit gedrukt, ons spel werd slordig en dat gaf een op en neergaand wedstrijd beeld, waarbij er over en weer kansen ontstonden. Ruststand 2-1.

Na de thee bleef de wedsrijd op en neer golven, beide teams creĆ«erden kansen, maar beide teams hadden ook een goede keeper in het doel staan. Hoe verder we in de wedstrijd kwamen hoe spannender het werd. Gelukkig hadden we veel spelers als reservespeler op de bank zitten; een aantal veldspelers raakten geblesseerd of werden vermoeid. Er werd niet meer gescoord en kon B2 met veel inzet de 2-1 vasthouden en de eerste 3 punten binnen slepen. Volgende week vrij; een mooi moment om de geblesseerde spelers te laten herstellen.

Groet,
Frans