jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

06-09-2014 Steenwijkerwold B1 - FC Meppel B2 uitslag: 4 - 0

Een teleurstellende start!

Na de goed verlopen bekerwedstrijden van afgelopen weken, stonden we nu aan de start van onze competitie. We mochten voor deze eerste wedstrijd op bezoek bij Steenwijkerwold B1. Uit ervaring weet ik dat het altijd moeilijk is bij Steenwijkerwold. Zij spelen met veel inzet en schromen niet om hun fysieke kracht te gebruiken. Meestal spelen ze snel de lange bal en geven hun tegenstander niet de ruimte om te kunnen voetballen. Vooraf in de wedstrijd bespreking had ik de spelers hiervoor gewaarschuwd en hen de oplossing aangedragen in de te hanteren tactiek voor vandaag. Proberen snel druk op hun speler met bal waardoor de lange bal niet gespeeld kan worden. Tevens vanaf minuut 1 strijd leveren om de wedstrijd tot een positief einde te kunnen brengen.

Echter vanaf de aftrap zocht Steenwijkerwold direct de aanval en liet ons niet in ons spel komen. Binnen 5 minuten leidde dit al tot een treffer voor hun, niet goed uitverdedigen van Daan bracht hun spits in een 1 tegen 1  met Justin en rondde bekwaam af: 1-0. Steenwijkerwold bleef maar drukken en was heer en meester op het middenveld, de 2-0 viel dan ook en wel in de 12e minuut; een verloren duel in de 16 mtr werd afgestraft. Daarna kan op kans voor Steenwijkerwold en het mag een wonder genoemd worden dat er geen treffers meer vielen. Dit mede door ons slordige spel in balbezit. Maar gelukkig stond Justin prima te keepen en heeft vele kansen onschadelijk gemaakt door zijn goede keeperswerk. Pas na een half uur spelen kwamen wij voor het eerst onder hun druk uit, enkele aanvallen van ons gaven hoop en Koen had zeker een strafschop verdiend; hij werd duidelijk onderuit getrokken in hun 16 mtr gebied. Ruststand 2-0.

In de theepauze hebben we ons strijdplan nogmaals besproken. Om nog kans te maken moesten we proberen snel de aansluitingstreffer te maken. Het leek erop dat dit zou gaan lukken, een prachtig afstandsschot van Koen belandde op de lat en Jasper B kon helaas net niet binnen tikken; de keeper had de (voor ons helaas) juiste reflex. Een tekorte terugspeelbal van Michiel, gevolgd door een overtreding leidde de 3-0 in; de vrije  trap werd goed afgelegd en schitterend in de bovenhoek binnen geschoten. Steenwijkerwold gaf nog steeds veel strijd en tempo in de wedstrijd met tot gevolg nog veel kansen voor ons doel. Uiteindelijk viel dan ook nog de 4-0; een corner werd fraai door hun spits binnen getikt.

Conclusie: een verdiende nederlaag van een tegenstander die op alle fronten te sterk was voor ons. Volgende week gaan we proberen revanche te halen tegen Genmuiden B2.

Groet,
Frans

Wedstrijdfoto's