jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

30-08-2014 FC Meppel B2 - HZVV B2 uitslag: 4 - 4

Op doelsaldo staan wij bovenaan in onze bekerpoule, net als HZVV hebben wij ook 2 wedstrijden gewonnen, echter ons doelsaldo is net even iets beter dan van HZVV.

Minimaal een gelijkspel en we zijn door naar de volgende ronde. Toch hebben we in de team bespreking afgesproken voor de winst te gaan spelen. Vooraf nog weer eens de opbouw doorgesproken, evenals de afspraken bij corners en de omschakeling bij de spelmomenten. Tegen HZVV rekenden we op meer weerstand dan in de vorige 2 bekerwedstrijden, dus waren we gewaarschuwd voor de tegenaanvallen van HZVV. De opdracht was om direct vanaf de aftrap scherp te zijn en waakzaam zijn voor een tegen terffer.

HZVV opende sterk en was in de eerste 10 minten zeker de bovenliggende partij, wij kwamen moeizaam in ons spel en konden de juiste combinaties nog niet vinden. Ondanks de gemaakte afspraken bij corners, was het toch HZVV dat al na 5 minuten uit een corner 0-1 maakte. We vergaten het (kop)duel aan te gaan! Gelukkig kon het team snel het goede spel van de vorige wedstrijden weer op de mat leggen. Dit resulteerde tot de 1-1 van Jasper B. na een fraaie actie van hemzelf. Te snel kwam HZVV weer op voorsprong doordat onze buitenspelval niet goed werkte, waardoor hun linkerspits sterk afrondde, 1-2. In onze goede spelfase kwamen we nog voor rust op 2-2 door Jesper; een fraaie aanval werd prima afgerond door Jesper. HZVV drukte ons toch nog voor rust terug op onze helft, op zoek naar hun 3e treffer. We konden ons moeilijk onder hun druk uit voetballen. Toch werd de ruststand 2-2.

In de thee pauze even tijd om wat zaken door te nemen, zodat we de 2e helft meer op de helft van HZVV zouden voetballen. Met name de omschakeling en aanvallend meer spelen op onze "wapens" in de aanvalslinie: de snelheid van onze spitsen. We waren aanvankelijk inderdaad sterker dan HZVV en maakten in die periode ook 2 treffers door Koen en door Jesper. Met name de laatste was er weer één na een fraaie aanval over rechts met een afgemeten voorzet van Piso. Tussenstand 4-2. Je zou zeggen dat HZVV op dat moment geknakt moet zijn geweest, echter hun veerkracht was groot. Ze zetten ons in het laatste kwartier onder grote druk en zagen kans om 2x te scoren. Stand weer gelijk: 4-4. We konden het spelbeeld niet meer veranderen en moesten toestaan dat HZVV tot het laatste fluitsignaal sterker was dan ons. Wij kwamen niet meer aan aanvallen toe en moesten zelfs nog enkelel kansjes toestaan aan HZVV. Met veel inzet haalden we het eind van de wedstrijd zonder nog extra tegendoelpunten toe te moeten staan: eindstand 4-4 en door naar de volgende bekerronde.

We kunnen volgende week vol vertrouwen starten aan de competitie, we weten wat we kunnen en waar we kwetsbaar zijn; het belooft een mooi seizoen te worden.

Groet,
Frans

Foto's