jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

23-08-2014 FC Meppel B2 - Staphorst B2 uitslag: 5 - 0

Na 3 trainingen mochten we aftrappen tegen Staphorst voor de opening van het seizoen 2014/2015.
Het betrof de eerste bekerwedstrijd en onder goed omstandigheden met veel ouders langs de lijn was de aftrap om 11.00 uur op Ezinge.

Vanaf het begin zetten we onze tegenstander onder druk. Dit resulteerde al na 5 minuten in de openings treffer van Koen, na een mooie op maat gegeven voorzet van Hicham kopte Koen fraai in. We bleven de bovenliggende partij, zonder veel uitgespeelde kansen te creeƫren. Dit kwam mede omdat de passes en het samenspel vaak te onnauwkeurig waren. Ruststand dan ook 1-0.

Na rust kregen we iets meer tegenstand van Staphorst en dus moet onze keeper Justin toch enkele malen handelend optreden en dit deed hij bekwaam. We hanteerden te vaak de lange diepe bal, terwijl we graag willen combineren via ons middenveld. Gedurende de tweede helft verbeterden wij ons spel en er daardoor kwamen we vaker gevaarlijk voor de keeper van Staphorst. In de 49e minuut was het dan ook raak; een mooie op maat gegeven dieper bal werd door Hicham opgepikt en fraai afgerond. Staphorst was geknakt en in de 60e minuut maakten we de 3-0; een lange bal van Justen kwam bij Jasper B terecht en scoorde technisch beheerst de goal. In de 68e minuut brak Hicham op rechts door met een goed versnelling en ronde beheerst af: 4-0. Tussendoor had Hicham ook nog de paal geraakt na een mooie individuele actie. Ons sterke en technische middenveld had de wedstrijd onder controle en fraai was dan ook onze laatste treffer van Maarten, die na goed doorgaan in de 74e minuut de 5-0 binnen schoot.

Een goede start van B2, waarbij opviel dat de jonges elkaar al redelijk combinerend konden vinden.

Eindstand 5-0, op naar de volgende wedstrijd tegen MSC B2.

Groet,
Frans

Wedstrijdfoto's