jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

09-11-2013 HZVV D3 – FC Meppel D2 uitslag: 1 - 5

Wederom een treffen op het sportpark van Hoogeveen. Nu is de tegenstander de iets lager geplaatste HZVV. Er staat een frisse wind maar bij het begin signaal van de nog jonge scheidrechter, was het nog droog.

Het leek of de jongens nog een beetje moesten wennen aan de bal, de tegenstander of de snijdende wind, want de eerste 10 minuten kwamen ze eigenlijk niet van hun eigen helft af. Gelukkig liepen de diverse scrimmages goed af door een bal op de paal of een afstandsschot op de lat. Justin stond zijn mannetje op de doellijn, dat is ons geluk geweest. Na de eerste 10-12 minuten kwamen wij eindelijk meer aan voetballen toe en waren er zelfs diverse kansen om te scoren. Niet lang hierna was het dan ook raak voor FC Meppel. Na een perfecte pass en goed loopwerk van Robert schoot hij de bal hard achter de keeper. Echt lang konden wij hier niet van genieten, na slechts enkele minuten kwam HZVV langszij met een vrij schotkans waar Justin echt niet bij kon komen. Met 1-1 gingen de jongens de kleedkamer in, waar Edwin en Willem ze, bij een beker ranja, tips en trucs gaven.

De start van de 2e helft was onnavolgbaar. Ik weet niet wat er in de ranja zat, maar ze leken wel vleugels te hebben. Er werd goed druk gezet en iedereen leek te knokken voor de overwinning. Binnen 10 minuten schoorden achtereenvolgens Wesley uit een prachtige voorzet en Rodney met een fraaie lob,  de 1-3.  Dat kon niet meer fout aflopen leek het. Gelukkig was dit ook zo en gooide het weer nog wel wat roet in het eten, een fikse regenbui met stevige wind, deed de jongen verlangen naar een warme douche. FC Meppel bleef jagen op de bal (en soms de man), niet lang was het voordat Rodney nog een keer scoorde en ook Gillian de bal droog achter de keeper schoot. De scheidrechter vond het een paar minuten voor tijd wel prima en wilde ook graag schuilen voor de regen. Met een eindstand van 1-5 heeft FC Meppel prima zaken gedaan en kunnen de jongens trots op zichzelf zijn.

Volgende week ontvangen wij om 11.00  thuis Staphorst D2, als de jongens spelen zoals in de 2e helft tegen HZVV is er geen vuiltje aan de lucht en houden wij de punten in Meppel.
Stefan Bult

Wedstrijdfoto's