jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

10-05-2014 FC Meppel D2 - FC Kraggenburg D1G uitslag: 3 - 3

Afgelopen zaterdag 10 mei in de druilende regen speelde de D2 van FC Meppel een thuiswedstrijd tegen het altijd lastige FC Kraggenburg.

De regen kwam met bakken uit de lucht maar de heren zijn niet van suikergoed en stonden te popelen om deze wedstrijd even te winnen. Vorige keer hebben we het team uit Kraggenburg met 7-2 geklopt dus dit moet een makkie zijn.

FC Meppel begon met een aftrap en in plaats van naar voren te spelen werd de bal eerst helemaal terug gespeeld naar de keeper om vervolgens bijna het eerste tegendoelpunt te krijgen. Gelukkig kon onze ijzersterke verdediging dit voorkomen en werd de tegenaanval gelijk ingezet. Een beetje tik takken op de juiste helft, de bal weer helemaal terug en met lange bal brak Rodney uit en schoot trefzeker het eerst doelpunt. We zijn begonnen….. Na ongeveer 10 minuten speeltijd had FC Meppel de eerst corner mee. Met een mooie boog kwam de bal precies op de juist plek voor het doel waarna Jelle krachtig de bal in het doel kopte. 2-0 het gaat lekker. De regen was inmiddels overgegaan in een hoosbui en de wind was ook lekker aangewakkerd. Dit had waarschijnlijk meer effect op de heren dan gehoopt want FC Kraggenburg brak uit en maakte het eerst tegendoelpunt. De eerst wissel was gedaan en hadden we weer 4 verse mannen op het veld. Eén daarvan was Wesley, en met zijn splinter nieuwe wondersloffen schoot hij de 3-1 waarna we snel de rust ingingen.

Wat er precies in de rust is gebeurd blijft een raadsel. Het publiek had al gemerkt dat er in de laatste 5 minuten een kleine terugval was bij FC Meppel maar meestal is coach Willem bij machte om tijdens de rust deze negatieve trend om te buigen. Maar dit keer niet. Alles mislukte en FC Kraggenburg kreeg de overmacht. Onze verdediging werd regelmatig zoek gespeeld en al vrij snel in de tweede helft scoorde Kraggenburg de 3-2. Dit gaat niet goed, tandje erbij zou je zeggen, je wilt tenslotte niet verliezen van de rode lantaarn. Kraggenburg werd hongerig, zouden ze nu voor het eerst van het seizoen een wedstrijd kunnen winnen? En toen werd het 3-3. In de verdediging van Kraggenburg stond een jongen die net zo groot was als Jelle en Rowan samen en met zijn maat 45 schoot hij vanaf de middellijn bijna het winnende doelpunt. Gelukkig kon Justin de bal nog op tijd klemvast krijgen. In laatste minuten werd het helemaal spannend, wie gaat er met de 3 punten naar huis. Wordt dat FC Kraggenburg die tot de laatste minuut hebben gevochten of FC Meppel die in de tweede helft al in gedachten voor de openhaard zaten met een bakkie chocomelk….niemand, de stand bleef 3-3, een terechte eindstand maar wel een reden om van de week eens goed de koppen bij elkaar te steken.

We zijn gezakt naar de vijfde plaats, volgende week uit tegen Alcides, iedereen op tijd naar bed zodat we daar weer punten kunnen pakken.

Groeten,
Rene

Foto's