jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

07-12-2013 FC Meppel B2 – Urk B5 uitslag: 3 - 1

Vandaag alweer de laatste competitie wedstrijd van de najaarsreeks 2013. We moetsen aantreden tegen Urk B5, een geduchte middenmotor in onze klasse. De tegenstander arriveerde redelijk laat op ons sportpark, echter vroeg genoeg op tijdig te kunnen starten.

We konden onze doelstelling voor deze competitie, bij de top 3 eindigen, definitief gaan behalen. Een gelijkspel zou eigenlijk al voldoende zijn. Echter we wilden deze laatste thuiswedstrijd op het hoofdveld, voor onze trouwe aanhang, graag winnend afsluiten.

De wedstrijd:
Zoals gezegd mochten we aantreden op het hoofdveld onder leiding van scheidsrechter Taco Hofland. We hadden vooraf in de bespreking afgesproken dat we vanaf het begin direct de tegenstander onder druk zouden zetten en met fraai aanvallend combinatie voetbal snel de score wilden openen. Het eerste kwartier lieten beide elftallen zien dat ze voor de overwinning zouden gaan, zowel FC Meppel als ook Urk speelden vol op de aanval. In de 15e minuut brak FC Meppel de score open, via een fraaie assist van Wouter, kon onze snelle rechtsbuiten Steven op snelheid op de keeper af gaan en rondde fraai af: 1-0. Het duurde niet lang of Jasper, vandaag onze spits, kon in de 19e minuut een mooi opgezette aanval door het centrum  koelbloedig afronden: 2-0. Na wat wisselen in het elftal moesten we eerst even wennen aan elkaar, toch bleef FC Meppel het meeste balbezit behouden en probeerde via mooi aanvals spel de score op te voeren. Echter in de 34e minuut wist Urk te profiteren  van een misverstand in de achterste linie. Ik denk dat ene Schokker uit Urk de stand terug bracht naar 2-1. Gelukkig direct daarop, vanaf de aftrap, wist Jasper geklungel in de achterhoede van Urk af te straffen met een hele fraaie lob: 3-1. Tot de rust konden beide teams geen doelpunten meer maken.

Na de thee hadden we de intentie om ons spel door te zetten en nog wat doelpunten te maken. Echter er gebeurde in de 2e helft eigenlijk niets bijzonders meer. Slordig spel, wel veel balbezit en nog een aantal fraaie kansen, maar de mooiste kansen konden we niet meer benutten. Helaas. Eindstand 3-1.

Uiteindelijk een 3e plaats in onze klasse met 11 wedstrijden 24 punten en doelsaldo van 58 - 11.

Na de wedstrijd nog een heerlijke afsluiting van deze najaarsreeks met een lekkere bak friet.
Groet Frans.

Foto's