jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

28-09-2013 FC Meppel B2 - SJO WIJC B2 uitslag: 5 - 1

Het is de alweer de derde wedstrijd in de competitie.

Ditmaal is de tegenstander W.I.J.C B2. Het was geen onbekende tegenstander. In de beker werd er met 5–0 van het team uit De Wijk gewonnen. Frans waarschuwde ons dat we ze niet moesten onderschatten. Nadat de warming-up was gedaan en de team foto was gemaakt kon de wedstrijd beginnen.

We trapten af en in de 8ste minuut kregen we een penalty. Hicham ging goed door en werd uiteindelijk ten val gebracht door de keeper van de tegenstander. De man die achter de bal ging staan was Bas. Bas schoot de penalty koelbloedig raak en de voorsprong was een feit. Daarna gingen we verder en creëerden zo nu en dan goede kansen. Jasper schoot van buiten het 16 meter gebied en raakte ongelukkig de buitenkant van de paal. Helaas waren we niet nauwkeurig genoeg in de afwerking en met een 1 – 0 voorsprong gingen beide ploegen de kleedkamer in. Met deze score wisten we dat het nog alle kanten kon opgaan. In kleedkamer werd de thee gedronken en niet al teveel later gingen beide teams het veld weer op voor de tweede helft.

Toen de tweede helft begon dwongen we een corner af. In de 44ste minuut trapte Bas de bal naar de eerst paal en ging via de rug van de tegenstander het doel in. Onduidelijk was wie de goal uiteindelijk op zijn naam kreeg, maar vanaf de zijlijn leek het volgens ons een eigen doelpunt. Het ging bij vlagen vrij goed, maar we incasseerden wel een tegendoelpunt. Er werd niet goed uitverdedigd en de bal werd verloren in het strafschopgebied. De tegenstander profiteerde hiervan en maakte de aansluitingstreffer. Daarna namen wij weer het initiatief en gooiden de wedstrijd definitief op slot. Jasper maakte in de 53ste en 60ste minuut 2 goals en Ewoud pikte in de 65ste ook zijn goal mee. Eindscore 5-1. We zijn nu koploper in de competitie met 9 punten uit 3 wedstrijden. Volgende week is Giethoorn B1 de tegenstander. Giethoorn staat 2e in de competitie, maar hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. We zullen dan zien of dit team kan meedoen voor het kampioenschap.

YiQi