jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

10-05-2014 FC Meppel B2 - Giethoorn B1 uitslag: 3 - 2

Vandaag de wedstrijd thuis tegen Giethoorn, zonder Frans maar wel met één bui regen. Helaas was de bui de hele dag.

Jacob mocht vandaag coachen en Willem nam de papieren en was de vlagger van de eerste helft, daana mocht hij gelijk naar het werk. Arie nam naast de foto's in de eerste helft de vlag in de hand voor de tweede helft, super bedankt. Met 13 spelers op papier en 11 toppers in de kleedkamer werd het duidelijk, dat we geen wissels hadden. Gelukkig waren er twee jongens van C1 bereidt om bij ons aan te sluiten. Aymen en Jasper super!

We begonnen lekker en hadden het beste van het spel. Na 12 min. spelen werd Wouter onderuit gehaald en kregen we een terechte strafschop. Bas K. nam deze voor zijn rekening, maar hij miste hem. Gelukkig was de tegenstander veel te vroeg ingelopen en mocht hij gelukkig over. Nu was Bas koelbloedig en maakte de 1-0. We gingen op zoek naar een volgend doelpunt, maar met het afronden ging het allemaal niet. Dit kwam vooral door het gladde veld, net niet goed genoeg aanspelen en het bijzondere fysieke spel van de gasten, waaronder vasthouden, duwen en een beetje schoffelen hielden ze alles tegen. Ze kwamen af en toe levensgevaarlijk uit, maar daar stond onze verdediging zijn mannetje. Jacob mocht steeds vaker het veld inlopen wegens blessures (schoppen) en een bloedneus. (elleboog) In het tweede deel van de eerste helft kwam Japser erin voor Araik, die voorin de gasten aardig bezig heeft gehouden. We kwamen tot de pauze niet meer in de moeilijkheden maar kregen weinig kansen. De scheidsrechter, die een goede wedstrijd floot, floot voor het eind van de eerste helft. Tijd voor thee, Willem zorgde voor een heerlijk warm bakkie en Jacob probeerde het optimistme iets te temperen. We hadden geen aanleiding tot aanpassingen alleen iets meer praten onderling, omdat de tegenstanders voorin nogal eens van positie wisselden.

De scheidsrechter riep ons voor de tweede helft. Jacob gaf de opdracht om scherp te beginnen en direct voor de 2-0 gaan. Zo wilden we voorkomen dat we te slap aan de tweede helft zouden beginnen. Dit werkte in principe, want de eerste 2 min. hadden we 2 kansen. Helaas kregen de gasten in de volgende 2 min. het voor elkaar om twee keer te scoren. We stonden binnen 5 min. op een 1-2 achterstand. Dit beloofde niet veel goeds. Gelukkig pakten we de draad weer op en gingen we weer voetballen. De verdediging bestond uit Gerald, Michel/Aymen, Ewoud, Bas V. en Michiel. Bij de heren ging de knop om: het is klaar, het doel ging op slot en we gingen achter de gelijkmaker aan. De middenvelders Justin, Bas K. en Wouter werkten super en veroverden veel ballen en speelden goed rond. De plaageesten voorin waren Araik, Jasper, Hicham en Remi, dit was goed voor nog eens 2 doelpunten. Jasper werd weggestuurd en maakte in de 13 min. perfect af en er stond 2-2 op het bord. Justin werd weer eens tegen de grond gewerkt en de tegenstander kreeg een zeer terechte gele kaart. We hadden 10 min. een man meer en we gingen helemaal los. We speelden Giethoorn helemaal weg, helaas ging dit gepaard met een gros aan overtredingen van vasthouden en duwen. Na een aantal blesure behandingen bleef het advies sneller spelen, dan krijg je de minste schoppen. Jasper was op weg naar de 3-2, maar het raakte de buitenkant paal. In de 25e min, was het toch raak. Jasper maakte de bevrijdende 3-2. Nu was het alle hens aan dek en ging het spel op en neer. Dit waren spannende minuten, Michiel kwam als linker spits nog effe het veld in voor Hicham. Hicham verliet bij het doel het veld en toen hij bij de zijlijn aankwam kon hij er gelijk weer in. Wouter had kramp, hij had veel gelopen en gewerkt. Het bleef spannend tot het eind, maar toen floot de scheidsrechter voor het laatst en bleven de punten zeer verdient in Meppel.

De gastspelers Aimen en Jasper bedankt voor jullie inzet en spel. Willem en Arie bedankt voor het vlaggen en de foto's.
Voor Frans:
mocht je dit op je vakantie lezen, heel veel plezier. Je hebt vast mooi weer, want alle regen hebben we hier.


Groet,
Jacob 

Wedstrijdfoto's