jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

13-05-2006 MSC F4 - Nieuw Balinge F1 uitslag: 6 - 2

Verslag op de www.mscmeppel.nl site

MSC F4 achterhaald koploper Nieuw Balinge in topper.Zaterdag 13 mei stond hij op het programma, de topper tussen MSC F4 en koploper Nieuw Balinge F1. Beide ploegen maken een goed seizoen door en staan ver boven de nummers 3 t/m 6 in de competitie.

De eerste wedstrijd tussen de twee toppers werd destijds nipt met 3-2 gewonnen door Nieuw Balinge. Als MSC echter uitzicht wil houden op een eventueel kampioenschap, dan moest er wel gewonnen worden. Bij verlies zou er een gat van 6 punten ontstaan, een dergelijk gat is met nog twee speelronden te gaan nauwelijks overbrugbaar.

Voor de wedstrijd heeft trainer Marco Schravemade het nog even gehad over de eerdere wedstrijd tegen Nieuw Balinge. Tijdens deze (verloren) wedstrijd heeft F4 wel zijn beste voetbal laten zien. Als we op deze manier de strijd aan zouden gaan en de angel (de laatste man) uit hun ploeg zouden halen, dan zouden we een goede kans maken.

Direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Henk Boland werd Nieuw Balinge vastgezet. De opbouw, die steevast werd verzorgd door hun laatste man, werd goed verstoord. Op het moment dat de Meppelers de bal veroverden werd er goed en snel omgeschakeld. Met goed samenspel en snelle combinaties werd direct de aanval gezocht. Door goed gebruik te maken van de zijkanten en vooral de bal het werk te laten doen, liep de tegenstander continue achter de feiten aan. Dit resulteerde halverwege de eerste helft in de dik verdiende 1-0. Jaimy kreeg de bal op rechts en haalde vanaf 10 meter verwoestend uit. De keeper heeft de bal nooit aan zien komen. Na de wedstrijd gaf Jaimy echter toe dat het geen bewussie was, maar dat hij eigenlijk een voorzet wilde geven op Milan. Kort na de 1-0 ging de laatste man van Nieuw Balinge zich meer met de aanval bemoeien. Een aantal keren was de verdediging van de zwart-witten hem de baas. Maar één moment van onoplettendheid werd direct afgestraft, 1-1. MSC liet de koppies niet hangen en zocht direct weer de aanval. Goed doorgaan van Milan resulteerde in paniek in de verdediging van de Balingers en gaf Remco de kans om te scoren. Remco had voor de goal maar weinig tijd en ruimte nodig en joeg de bal keihard in de touwen, 2-1.

Tijdens de rust heeft de trainer aangegeven dat, hoe de wedstrijd ook zou aflopen, hij ontzettend trots is op zijn team. MSC was echter niet van plan om een tweede keer van deze ploeg te verliezen. Wisse, Rick en Stijn kregen nog wat aanwijzingen hoe ze de aanvallers van Nieuw Balinge het beste konden uitschakelen. Deze aanwijzingen werden perfect opgevolgd, we hebben de tegenstander bijna niet meer in de buurt van de uitstekend keepende Justin gezien. In de tweede helft was het Milan-time. Milan werd keer op keer met mooi tikwerk en één-tweetjes vrijgespeeld door zijn mede aanvallers Guido, Roy, Aaron en Jaimy en scoorde binnen de kortste keren de 3-1, 4-1, 5-1 en 6-1. Dat Nieuw Balinge vlak voor tijd de 6-2 maakte mocht de pret niet drukken.

MSC F4 staat nu samen met Nieuw Balinge bovenaan en heeft met nog twee wedstrijden te spelen alles in eigen hand.

Verslag MSC - Wedstrijdfoto's