jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

27-04-2013 Flevo Boys C3 - FC Meppel C2 uitslag: 2 - 2

FC Meppel C2 herpakt zich na doordeweekse misstap.

FC Meppel C2 ging vroeg op pad, omdat er om 9 uur gevoetbald moest worden in Emmeloord. Na de teleurstellende doordeweekse nederlaag tegen Dwingeloo zou er vandaag aangetreden worden tegen de koploper, zij hadden slechts 1 keer verloren en dat was uitgerekend tegen FC Meppel C2. Met een gehavend team gingen wij op pad naar Emmeloord door de vakantie waren er 3 afwezig en 1 geblesseerd. Jasper Buitenhuis sloot aan vanuit C1.
 
FC Meppel begon slap aan de wedstrijd de duels werden niet gewonnen. Na 10 minuten kwamen we beter in de wedstrijd en de zwakke plek centraal achterin werd door onze jongens steeds opgezocht. na een paar mogelijkheden waarbij Lars door het gladde veld de bal niet onder controle kreeg was het in de 19e minuut raak. Hij werd diep weggestuurd en na een nog lange dribbel passeerde hij de keeper eenvoudig. 1-0. FC Meppel bleef door combineren en in de 28e minuut was het weer raak Jasper Buitenhuis was niet voor niets zo vroeg uit zijn bed gekomen hij maakte de 2-0. De laatste minuten werden nog goed doorgevochten, want met 1 wissel die niet 100% fit was, was het vandaag een zware opgave om de koploper te verslaan. Tot dusverre ging dit goed.
 
In de rust waren we hartstikke tevreden, de duels werden gewonnen en de meest gevaarlijke man van hun werd door Hicham keurig in toom gehouden. De niet al te fitte Maarten kwam er in voor Miquel.
 
In de 2de helft hadden we het moeilijker, we kwamen niet goed in de duels waardoor de tegenstander iets meer ruimte kreeg. Heel gevaarlijk werd dit niet alleen bij corners was het door de grote mensen bij Flevo Boys soms billen knijpen. Na 53 minuten in de 2e helft werd er door een moment van onoplettendheid de 2-1 gescoord. Hierna kwamen we natuurlijk onder druk te staan. We creĆ«erden weinig kansen en konden de bal niet meer goed in de ploeg houden. Dit resulteerde in de 58e minuut in de 2-2. FC Meppel zat er doorheen en dit was niet verrassend. Wel werd er ontzettend hard geknokt voor wat de jongens nog konden. Justin werd gewisseld hiervoor kwam Stijn in de goal, Justin moest bij C1 keepen door de blessure van Jesse, Stijn liet zien ondanks zijn lengte een uitstekende keeper te zijn. Dit heeft hij dit seizoen al regelmatig op het trainingsveld laten zien. Met een knappe redding behoede hij zijn ploeg voor een nederlaag.
 
De 2-2 was al met al een terechte uitslag. We hebben ons goed herpakt na afgelopen dinsdag en er werd goed gevoetbald. Met wat meer wissels werden de 3 punten wellicht mee naar Meppel genomen. We kunnen trots zijn op deze prestatie en als we op deze voet verder gaan hoeven wij voor geen ploeg bang te zijn.
 
Groeten,
Joey

Wedstrijdfoto's