jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

22-09-2012 FC Meppel C2 - SJO WIJC C1 uitslag: 1 - 3

Vandaag weer op het hoofdveld van FC Meppel en een heerlijk najaarszonnetje. Ik zou zeggen prima omstandigheden voor een heerlijk potje voetbal.

De gasten uit de Wijk en IJhorst waren niet gekomen om te verliezen, ze waren fanatiek, daar kunnen we vandaag wat van leren. We begonnen aardig en het spel ging lekker op en neer. Het zag er wel aardig uit, maar de heren hadden de afgelopen weken wel beter voetbal laten zien. De tegenstander kwam steeds beter in de wedstrijd, doordat ze fanatieker waren. Na 20 min. spelen kwamen we op een voorsprong met een doelpunt van Lars (1-0). De gastheren lieten zich de kaas van het brood eten en speelden steeds meer tegen zichzelf. Dit bleef niet zonder gevolgen nog voor de pauze, wisten de aanvallers van WIJC de stand recht te trekken en gingen we met een 1-1 de rust in. dit doelpunt was illustratief voor hoe er werd gespeeld. Eerst te gemakkelijk verdedigen, door het afschermen van de te langzaam rollende bal in plaats van weg te schieten. Vervolgens kreeg de tegenstander de bal door een flinke duw uit te delen en te scoren. De vrije trap bleef uit en het kwaad was geschiet. Onterecht maar hij telde wel.

Na de rust bleven we tegen ons zelf spelen, door de eerste tegenstander uit te willen spelen en bij de tweede de bal te verliezen. Bijna elke tweede bal was voor de gasten. Justin had zijn doel tot 10 min. voor het einde schoon gehouden, maar moest toch de 1-2 toestaan. De 2-2 bleef uit, maar in de laatste min. maakten de gasten een einde aan de hoop op 1 punt, door de deur achterin op slot te doen en de 1-3 te scoren.

Jammer, maar helaas. Verloren door een lekker spelend WIJC.

Groet,
Jacob

Wedstrijdfoto's