jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

09-09-2007 SC Emmeloord 7 - MSC 6 uitslag: 2 - 3

We kunnen het niet bewijzen, maar het is wel toevallig dat aan de eerste nederlaag een verstoorde trainig vooraf ging. Wellicht dat bij onze buren de omgangsvormen niet altijd even sociaal zijn, maar als je overstapt naar onze vereniging moet je, je wel aanpassen. Een of andere persoon vondt het nodig om vloekend en met grote gebaren ons van het trainingsveld te sturen. Alleen we zijn altijd een beetje tegendraads, vooral als er niet normaal gecommuniceerd kan worden. Gelukkig zag deze mijnheer dat ook in, maar vond het nog wel nodig om met het licht te spelen. Ondanks een half uur duisternis konden we het partijtje tot de 10 nog volmaken.

De voorbereiding op deze wedstrijd was als weer vanouds, de meesten onder ons konden bijna niet op hun benen staan ofwel het pieperfestival werdt door een ieder weer uitbundig beleefd.

In de eerste 10 minuten waren we er niet helemaal bij en zodoende kon MSC met gemak de bal rond spelen op onze helft. Toch waren wij bij de eerste beste aanval er als de kippen bij om het eerste doelpunt van de westrijd te maken. Na een goede combinatie voorin kon Andre zijn eerste van het seizoen maken, 1-0. Toch konden we geen echte vuist maken tegen deze tegenstander. MSC kon twee doelpunten maken, waarbij onze laatste man tweemaal ongelukkig was betrokken. Hij was nog wat verbolgen over het feit dat onze oudste man van de club tijdens de Vis-Aardappelloop veel sneller was dan hem. Emmeloord begon steeds beter te voetballen en de 2-2 was niet meer dan terecht. Een schwalbe van Etienne werdt met een strafschop beloont. Frank schoot de bal strak in de linkerhoek, 2-2.

In de 2e helft 6 verse krachten erin. Het begon uitstekend, maar naarmate de bal maar tegen die paal werdt aangeschoten (4x in totaal), kwam er toch enige twijfel in het team. De al oude voetbalwet geldt dat wie de kansen mist, die verliest. En ziedaar, ook wij werden verrast door een schuiver aan Meppelse kant, 2-3. Ondanks aandringen van ons kwam de verdiende 3-3 niet op het score-bord.

Volgende week RKO uit. Lastig maar wel lekker dichtbij.
Auteur: Tom

Verslag MSC