jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

09-12-2001 MSC 4 - v.v. Steenwijk 4 uitslag: 3 - 3

Hoewel sommigen van ons gehoopt hadden op een afgelasting, moesten wij toch aantreden tegen M.S.C. Vreemd genoeg was de wedstrijd van het derde, tegen Alcides uit, wel afgelast. Dit had voor ons wel als voordeel dat we een paar gastspelers van het derde met ons meekonden: Piet de Vries (die van Aafje!), Appie Bosman en Peter Heinen, bedankt voor jullie inzet. We hadden hierdoor eindelijk weer eens een wissel, wat een luxe! Echter hadden we hier maar kort profijt van, want ongeveer na een kwartier viel Jan van Olphen uit (lies!), waardoor Appie in moest vallen. Voor Appie was dit de eerste wedstrijd sinds mei (laatste wedstrijd vorig seizoen), dus dit was even wennen voor hem, maar het ging niet slecht. Even later viel ook Eugène weg en moesten we dus de rest van de match met 10 man verder. We stonden toen al met 0-1 voor door een doelpunt van René. Wij hadden trouwens de hele eerste helft het betere van het spel, zelfs na het uitvallen van Eugène. Wij hadden vele kansen, waaronder een schot op de paal van Ronald. Veel aanvallen kwamen van links via een sterk opkomende Peter.

Na de rust kwam er een ander MSC uit de catacomben. Waarschijnlijk hadden ze toen pas door dat wij met z’n tienen waren. Want de druk werd enorm groot. Er werd dan ook gescoord, echter na aanvankelijk richting middenstip te lopen, werd de goal na overleg met de grensrechter (Gert Frederiks) alsnog afgekeurd, dit uiteraard tot grote woede van de zwart-witten onder aanvoering van niemand anders dan Wiel Westra (vroeger keeper van Steenwijk 1 in de hoofdklasse-periode!). Wat een prachtige boosheid etaleerde hij. En helemaal ongelijk kan ik hem niet geven. Want hoewel het dan misschien wel buitenspel was, had de scheids hem nooit in eerste instantie goed mogen keuren. Hij stond er praktisch met zijn neus boven op! Tot overmaat van ramp voor MSC werd het, tegen de verhouding in, 0-2 voor ons door een doelpunt van Kees. Nog nagenietend van deze goal vergaten wij echter te verdedigen en hierdoor was het een minuut later alweer 1-2. De Meppelers bleven aandringen en kregen veel kansen. Maar voorstopper Piet werkte ontzettend veel ballen weg. Een van deze kansen werd door Hessel ternauwernood tot corner werd verwerkt. Uit deze corner werd middels een kopbal toch nog gescoord: 2-2. De wedstrijd leek gespeeld, ware het niet dat René, vlak voor tijd, ineens na de keeper te hebben omspeeld via een prachtig afstandschot de bal in de touwen werkte. Met 10 man en toch met 3 punten op zak naar huis, dit leek te mooi om waar te zijn en inderdaad, kennelijk hadden we niet geleerd van de vorige tegengoal, want ook nu nog in de roes verkerend van de prachtige goal, werden we alsnog verrast door MSC: 3-3. Uiteindelijk, gezien het wedstrijdverloop, toch wel een terechte stand.

Na afloop nog even gezellig met de tegenstander onder douche. In het kader van de sportverbroedering geen slecht idee. Moeten we misschien eens vaker doen! Dit was trouwens de laatste wedstrijd van dit jaar, misschien volgende week nog inhalen tegen Steenwijkerwold, maar ik denk dat het schaatsen op de markt wordt? De winterstop komt voor ons als geroepen. Kunnen alle geblesseerden weer opgelapt worden, zodat we in maart hopelijk weer eens met volledige bezetting kunnen beginnen. Rest mij nog namens het vierde om iedereen een prettige kerst te wensen en gelukkig 2002!

Gerrie Kuipers

Verslag MSC