jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

12-05-2002 MSC 4 - Ruinerwold 4 uitslag: 3 - 0

Vandaag gingen de mannen van M.S.C.4 voor de laatste maal voor de zomerstop de groene mat op, met in het achterhoofd de gedachte aan het beloofde krat bier bij een doelsaldo van 35, beloofd door Willem. H. Euhem, correctie, groene grasmat is een foutje, veld 11 is nog steeds schrikbarend slecht en eigenlijk onverantwoord om op te spelen, maar het hoofdveld moest gespaard blijven voor een vriendschappelijke wedstrijd van raad eens, het eerste elftal, dat pas veel later in de middag hoefde te spelen. Op deze manier haalt M.S.C. zich onnodige blessures op de hals, maar afijn ondergetekende zal het wel verkeerd zien.

De wedstrijd begon een paar min na tienen, met in het bezit van twee wissels en een goed gemutst team. Na een kleine 13 min spelen onderschepte Jacob de bal nam deze mee richting goal, ging vervolgens een duel aan, kreeg de bal met een beetje geluk mee, legde breed op Herman en deze scoorde 1- 0. Tot aan zo'n ongeveer 40 min spelen kwam het niet tot scoren terwijl M.S.C. toch het spel bepaalde, helaas. Paul zorgde nog voor enige hilariteit door in het veld zijn veter te strikken, met als gevolg dat een tegenspeler over hem heen vallend een bal probeerde aan te nemen, waarop Paul reageerde dat dit inventief verdedigen was. Het nodige spektakel werd ook door Paul verzorgt. Hij werd door de tegenstander in de rug geduwd waardoor Paul als een waterpoloĆ«r de bal meenam, wat door de scheidsrechter als voordeel werd beoordeeld. De kans die hierop volgde werd tot hoekschop verwerkt. De bal werd  uit hoekschop voorgegeven waarbij Paul weer in de rug werd geduwd. Dit werd dus een terechte strafschop. Voor deze eenzame taak werd Otto ingeschakeld. Deze mist nooit werd mij verteld, maar Otto Seedorf wist wat ie moest doen en schoot geheel in de geest van de sportieve wedstrijd de bal in de bosjes in plaats van in het net. Met deze "snel te vergeten" actie werden de gemoederen van de gasten gesust, waarna ze aan de thee konden.

In de rust werd er uitgebreid nagekaart over de eerste helft en werd er gevraagd wie de laatste wisselbeurt wilde hebben. Er sprongen spontaan twee spelers op Herman en Louis en in hun plaats werden Marc en Jan B. als geheime wapens ingebracht. Met name veelvuldig poorten van de tegenstander op een onnavolgbare wijze door Marc voor het oog van de meegereisde Ruinerwoldse supporters voor mooie spelmomenten.

We gingen verder met waar we gestopt waren, namelijk leuk en regelmatig met goed voetbal van achteruit. Dit had als resultaat de kleine kansjes, met als hoogte punt de 65e min een slecht uitverdedigde bal, die voor de voeten van Aaldert viel. Hij haalde verwoestend uit en de bal schoot via de onderkant lat in het gras achter de doellijn, want voor de lijn is het gras al jaren uitgestorven. Dit was voor de scheidsrechter het teken dat de bal over de lijn is geweest. Uiteraard weer protesten van de tegenstanders die meer in een strafschop zagen want in hun ogen werd de bal van de lijn gehaald door een verdediger met de hand. Ze dachten natuurlijk aan Otto, maar op die plaats hands maken betekend rood. Dus de 2 - 0 stond op het bord zonder al te veel gemopper van Ruinerwoldse kant. Een paar minuten later werd het duidelijk dat we aan Wiel een goede keeper hebben en hij hield het doel schoon. In de 74e min werd de wedstrijd definitief door Jacob in het voordeel van MSC beslist. Door een fout achterin bij Ruinerwold kon Jacob de bal onderscheppen en schoot de bal vanaf de linkerkant over de keeper in het doel. 3 - 0 Het spel was gespeelt er waren aan beide kanten nog een paar kleine kansjes. Na het laatste fluitsignaal was de laatste wedstrijd van dit seizoen gespeeld.
En konden we aan het bier dat voor de verandering in de kleedkamer door Willem Ha. werd opgehaald namens de penningmeester.

Ter afsluiting van het seizoen werd er nog een bezoek gebracht aan de chinees, waar de verhalen weer eens werden opgehaald. En ging Otto zelfs op de fiets naar huis. Al met al een prima afsluiting, die nu alleen nog kan worden overtroffen door de feestavond op 1 juni.

Dus tot op het Geert Lente Toernooi of tot 1 juni   

Jacob en Anja