jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

21-04-2002 Alcides 7 - MSC 4 uitslag: 0 - 1

Vandaag gingen we vol vertrouwen vanuit de MSC kantine naar de kleedkamer bij Alcides. Dit schijnt een gevolg te zijn van de oude rivaliteit aan beide kanten. Wellicht zal er ooit weer voet in elkaars kantine worden gezet. We zouden gaan spelen met twee naast elkaar spelende spitsen. Met een verdediging zonder Jan-Willem maar met Bert B. We misten enkele geblesseerde spelers (Willem Hen. en Bertus) die als toeschouwers meegingen.

We begonnen met gemengde gevoelens aan de met zon overgoten wedstrijd met de aftrap waarbij Herman de gedenkwaardige woorden uitsprak: "We spreken nu af dat we vandaag niet weer aftrappen." Dat heeft geholpen. We trapten af en begonnen aan een sterke eerste helft waarbij wij weinig grote kansen weggaven en zelf enkele 99% kansen creƫerden uit voorzetten van af de vleugels. Het rendement was helaas 0%. De scheidsrechter had de wedstrijd goed in de hand en voorkwam door vroegtijdig ingrijpen dat het uit de hand liep. Wat in het verleden wel eens is gebeurd.

De thee kwam als geroepen op de nog warmer wordende zondag. Het belang om niet te verliezen lag zo hoog dat er voor het eerst niet gelijk in de pauze werd gewisseld. Alleen werd grensrechter Otto vervangen door de licht geblesseerde Louis, waardoor Otto en Bert T. zich konden warm lopen om na 15 en 20 min. in te vallen voor Aaldert en Jan B.  In de pauze werd onze keeper Wiel met veel gevoel aan een liesblessure, waardoor hij geen bal meer kon schieten en bijna niet meer kon lopen laat staan hardlopen. Maar van opgeven wilde onze aanvoerder niet weten. Dit was maar goed ook want een vervanger was er niet.

De tweede helft begonnen we minder sterk, waardoor we onder druk kwamen te staan. Die druk werd niet te groot en we kwamen er af en toe nog uit met als hoogtepunt een pass van Otto op rechts naar Jacob op links die vervolgens zijn tegenstander uit kapte en de keeper passeerde en de score opende.(0-1) Hierna werd de druk nog verder opgevoerd maar alle msc-ers vochten als leeuwen en gaven weinig grote kansen weg. We hadden een paar counters, deze waren gevaarlijk maar de eind pass was net niet voldoende waardoor de verlossende tweede goal uitbleef. Na het verlossende eindsignaal werd tevreden terug gelopen naar de MSC kantine. Hier werd de overwinning gevierd en deze werd opgeluisterd door het rondje van Jan "Abraham" Bartelds, die afgelopen week jarig was.

Jacob Ruiter.....nr.5