jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

17-03-2002 Zuidwolde 8 - MSC 4 uitslag: 3 - 5

Zuidwolde uit altijd moeilijk was het gezegde van MSC 6.
Dus de uitwedstrijd tegen Zuidwolde stond op het programma. We kwamen bijna allemaal samen in de kantine en we liepen met amper negen man naar de auto's. Gelukkig werd Wim Wijntjes van zijn fiets getrokken en meegenomen. We waren nu met zijn tienen. Net van de parkeerplaats af kwamen we Herman en de tenues ook tegen. Dus waren we compleet en hadden niemand teleur hoeven stellen om als wissel te beginnen. De grensrechter had ook een vrije dag, dus niet op buitenspel spelen. De leider Willem Ha. was niet echt tevreden met maar elf man en twee supporters. (Nick en Justin)

Eenmaal op het veld konden we gelijk aftrappen en stonden al binnen de minuut op 1-0. Dit kwam vast door onwennigheid van het gelegenheidsduo achterin. Nog geen vijf minuten later werd Wiel verrast door een lob en was het al 2-0. Weer konden we aftrappen en gingen gelijk in de aanval wat resulteerde in een schot op doel. De keeper had hem niet vast en Jacob profiteerde ervan door de 2-1 te maken. We hadden de smaak te pakken. In de 13e minuut kregen we een vrije trap op een kleine 25 meter van het doel. Marc haalde goed uit en de keeper keerde het schot waarna Jacob voor de tweede keer in de rebound de bal binnen tikte.(2-2) Zo de schade was hersteld. We kregen nog enkele kansen en gaven er maar weinig weg. Door het prachtige weer en het harde werken waren we toe aan de thee. Helaas dacht de voorroede van Zuidwolde er anders over en gingen we met 3-2 naar de kleedkamer. Onze Otto knapte weer wat op. Hij had kennis gemaakt met de het Zuidwoldse temperament. Om tactische redenen ging Otto naar de rechtervleugel en ging Aaldert op het middenveld spelen.

Na de pauze waren de rollen omgedraaid. Onze tegenstander trapte af, waarna wij met een ingooi de aanval overnamen en Herman op een assist van Jacob binnen de minuut scoorde. (3-3) En zoals in de eerste helft werd er na vijf minuten weer gescoord. Door prima samenspel van de Meppelers maakte Otto vanaf rechts de mooiste goal van de dag. (3-4) We gaven de wedstrijd niet meer uithanden. De verdediging en het middenveld stond goed, Wiel liet zich niet meer verrassen. We kregen zelfs nog enkele kansen. Het verlossende doelpunt bleef uit en hieruit probeerde de gastheren moed te putten. Dit bleek ijdele hoop, want twee minuten voor het eind scoorde Herman uit een assist van Jacob. (3-5) Dit was de nekslag. De goed fluitende scheidsrechter floot voor de laatste keer, we konden aan het bier. De conclusie: We hadden goed gestreden en terecht gewonnen. Maar wissels zijn niet verkeerd , zeker niet met dit mooie weer.

Ik wil "gastspeler" Wim W. bedanken voor zijn inzet en hoop dat je als het nodig is wel vaker wil inspringen.

Jacob.....nr. 5

P's
We hopen dat Otto handsfree kan bellen maandag, want je hebt vast hulp nodig om uit de auto te komen. Zoals we hier wel zeggen sterkte met het been. Het was voor een goed doel moet je maar denken.