jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

03-03-2002 MSC 4 - IJhorst 3 uitslag: 1 - 4

Voor vandaag stond een subtopper op het programma: MSC 4 (3e op de ranglijst) tegen de nummer 2: IJhorst 3.

MSC begon enigszins met een handicap aan deze derby, aangezien een aantal vaste waarden ontbrak door verplichtingen zakelijk of niet zakelijk, al dan niet in binnen- of buitenland. Het zonnetje scheen lekker; door de lage temperatuur en de stevige wind was het  daarentegen nog aardig fris.De eerste 20 minuten bleek de kracht van IJhorst met name op het middenveld te liggen. Snelle en balvaste middenvelders waren de MSC-ers vaak te snel af. Echter, voor echt gevaar zorgden de IJhorst-aanvallen niet. Tot Aaldert in actie kwam. Twijfelend over z’n voortzetting speelde hij van diep op het middenveld de bal terug op eigen (stand in) doelman Slavko. Het “tikkie terug”  werd onderschept door de IJhorst-spits die vervolgens weinig moeite had te scoren. Het spel ging vervolgens wat heen en weer tot een corner van IJhorst gemist werd door deze en gene en de spits wederom weinig moeite had – vrijstaand – de bal hard in te knallen (0-2). Vanaf dat moment begon de beste periode voor MSC. Het middenveld van IJhorst was een tijd lang onzichtbaar en werd door sterk positiespel en slim de bal overtikken uit de wedstrijd gespeeld. Een aantal goede kansen bleef echter onbenut. Tot aan de rust had er zeker meer ingezeten. Net het beetje extra inzet en geluk ontbraken voor de aansluitingstreffer.

Na de rust wederom een sterk opdringend MSC hetgeen dan ook verdiend leidde tot de 1-2: een knap afstandsschot van Jarno. Twintig minuten lang bleef het redelijk eenrichtingsverkeer richting doelman van IJhorst. Echt gevaarlijk konden de MSC-spitsen niet worden, terwijl IJhorst op de counter loerde. Wat vervolgens dan zo vaak gebeurt is niet moeilijk te raden. Binnen 5 minuten scoorde IJhorst 2x. Met een 1-4 op het scorebord ging de wedstrijd vervolgens uit als een nachtkaars. Helaas geen punten in een achteraf toch teleurstellende wedstrijd. Het gat naar de koplopers is waarschijnlijk onoverbrugbaar groot. Nu maar op voor de troostprijs, de 3e plaats.

De nieuwe verslaggever,
Paul

De redactie:
Paul bedankt voor het verslag het is helaas niet de uitslag: die ik wilde lezen, maar het is niet anders. We hopen nog vaker van je talenten gebruik te mogen maken.