jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

4-11-2001 Ruinerwold 4 - MSC 4 uitslag: 2 - 1

Vandaag somber weer en zo ook de wedstrijd, maar ja je kunt niet alles winnen. Verliezen is op zich niet zo erg, maar wel als het niet helemaal verdiend gebeurd. Het vierde trof een scheidsrechter die op z'n zachtst gezegd nogal vreemde beslissingen nam, een zogeheten "thuisfluiter".

In de eerste helft kreeg het vierde twee keer een kans op doel binnen 15min. spelen door voorzetten van Jacob, maar Herman had geen geluk en kreeg ze niet in het net. Een paar minuten later kwam er vanuit een hoekschop een aanval en kreeg Jacob de bal op z'n voet en in de goal, maar deze werd door de scheids afgekeurd, volgens zeggen werd de keeper gehinderd??? Nog eens 3min. later een aanval van Bert.T. die werd doorgespeeld naar Otto, maar helaas deze bal ging via de hand van de keeper over. Jammer genoeg, lukte het R'wold wel om te scoren d.m.v een lange bal voor het doel langs, waar een speler helemaal vrij stond en de bal met een tikje bij de keeper langs het net in speelde 1-0. Na zo'n 28min. spelen leek het erop dat er een puntje gescoord ging worden door M.S.C. maar Jacob raakte de bal verkeerd, zodat Otto in de goal belande en de bal over de lat rolde. Al spelend werd er nogal wat irritatie opgewekt door rare spelbeoordelingen van de scheids, die daardoor nogal wat commentaar kreeg, waar deze duidelijk niet van gediend was en herhaaldelijk daarvoor waarschuwde. Het fluitsignaal voor de rust kwam dan ook niet beroerd uit.

Na rust had Paul zijn plek i.v.m. een hamstringblessure, ingewisseld voor Bertus, en vol goede moed begon men aan de tweede helft. Na zo'n 60 min. spelen werd Wiel gepasseerd door een tegenspeler, die de bal zacht richting open doel speelde, gelukkig maar want zo had onze keeper de kans om de bal net op tijd van de doellijn te plukken, en werd er niet gescoord.In de 64ste min, zorgde Bert.T. voor een verrassing, door de bal mee te nemen naar voren en zo vrij als een vogeltje via de hand van de keeper te scoren, oké, oké, oké, 1-1. Zo'n vijf min. later maakt R'wold een handsbal, Wiel kon niet langer het onterechte beoordelen van de scheids aanzien en levert commentaar, waardoor uit een indirecte vrije trap in het strafschopgebied als antwoord gescoord werd door de tegenstander, en de stand op 2-1 kwam. Na 77min. spelen en een hoop irritatie alom, kwam Jacob in duel met de keeper, maakten allebei een sliding naar de bal, waardoor Jacob de keeper zeer ongelukkig raakte, en deze van het veld gedragen moest worden. Een reservespeler nam de plek onder de lat over, maar dit mocht helaas niet baten, voor M.S.C. bleef het thuiskomen met verlies. Hopelijk volgende week meer geluk in de derby thuis tegen Alcides, hoewel deze nog ongeslagen is.

Groeten Anja Ruiter.