jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

14-10-2001 Wacker 3 - MSC 4 uitslag: 1 - 7

De meeste spelers waren op tijd aanwezig bij de M.S.C. kantine, maar daar werd verteld dat de wedstrijd tegen Wacker een half uur later begon,dus kon er nog even rustig naar de voetbalkunsten van het tweede gekeken worden onder het genot van een kopje koffie.

Om 10.45u was het dan tijd om te vertrekken richting De wijk, waar om 11.30u de aftrap werd genomen. Na zo'n 5min spelen zette M.S.C het eerste punt door en voorzet van Jacob, die door Herman keurig in het net gelegd werd 0-1. Een kleine vijf min. later rolde de bal door een communicatiestoornis bij Wacker gevaarlijk dicht naar het doel, waar Jacob hem te pakken kreeg en op het laatste moment nog in het doel kon krijgen, net voordat de keeper erbij was 0-2. In de 25ste min. van de wedstrijd, gaf Jacob een voorzet die de keeper niet klemvast had, daardoor kwam de bal bij Paul die ondanks het ongewilde hinderen van Aaldert, de bal in het net kreeg waardoor de stand op 0-3 kwam. Op een gegeven moment was het even erg druk en penibel voor het doel van M.S.C en kreeg Jan-Willem zittend op handen en voeten de bal onder zijn lichaam geschoten, tegen zijn arm aan waarop de scheids de bal op de stip legde, waardoor de score onterecht op 1-3 kwam. Met deze stand ging het 4de de kleedkamer in voor een welverdiend bakkie thee. Jan-Willem bleef in de kleedkamer achter, hij had nog andere verplichtingen en kwam door het later beginnen in tijdnood. Gelukkig kwam Otto kijken op zijn voetbalvrije zondag en haalde in een nieuw record zijn voetbaltas op uit Zwartsluis, waardoor hij na de thee gelijk kon beginnen. (We hopen voor Otto dat de snelheidscontrole toch een niet al te hoge snelheid heeft geklokt.)

Na rust werd er iets meer gemopperd, met name door de tegenstander over de blunders, terwijl naar mijn bescheiden mening de scheidsrechter naar hun hand stond. In de 70ste min. van de wedstrijd kreeg Wacker een kans op een puntje erbij, maar deze ging over en werd er nog een beetje meer gemopperd. Na 82 min. spelen kreeg Jacob uit een duel balwinst, werd vervolgens nagetrapt, en kreeg wonder boven wonder de vrije trap tegen.Hierdoor liepen de gemoederen even heel hoog op, maar dit werd snel gesust, als antwoord op de fout beoordeelde overtreding, brak Herman door en scoorde verdiend de 1-5. Bijna een min. later was Herman weer op weg naar doel, werd behoorlijk gehinderd en nagetrapt, maar kon de aanval toch met een 1-6 afmaken, blijkbaar begon de tegenstander ietwat gefrustreerd te raken. In de laatste minuut van de wedstrijd deed rasverdediger Louis vanuit de voor hem onbekende rechtsbuiten positie nog een schepje bovenop die frustratie. Hij scoorde uit een mooie aanval met een eindpass van Jacob de afsluiter 1-7.

Groeten Anja Ruiter.